x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministru pentru o noapte. Mihai Selegean, deranjat degeaba

Ministru pentru o noapte. Mihai Selegean, deranjat degeaba

de Adrian Ilie    |    18 Noi 2015   •   18:30
Ministru pentru o noapte. Mihai Selegean, deranjat degeaba
Sursa foto: Paul Buciuta/ROMPRES/FOTO

După retragerea candidaturii Cristinei Guseth la portofoliul Justiţiei, Dacian Cioloş l-a propus pe Mihai Selegean pentru acest post. Selegean a fost ministru doar în cursul nopţii de luni spre marţi, premierul retrăgându-l dimineaţă de pe lista miniştrilor, în favoarea Ralucăi Prună.

Raluca Prună lucrează la Comisia Europeană ca şefă la Direcţia Generală Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri. Noul ministru are studii de drept şi filosofie, este avocat în cadrul baroului Bucureşti şi a fost unul dintre fondatorii Transparency International România, ajungând chiar preşedinte al asociaţiei.

Noul ministru a fost şi coordonator de programe pentru Justiţie şi Afaceri Interne la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, în vremea când aceasta era condusă de către Jonathan Scheele.

Spre deosebire de Cristina Guseth, Prună a lăsat o impresie bună în timpul audierii din cadrul comisiilor juridice reunite ale Parlamentului, avizul pozitiv fiind obţinut cu 48 de voturi pentru, un vot împotrivă şi două abţineri.

În cadrul audierii, Prună a evitat să dea răspunsuri tranşante la întrebările punctuale ce i s-au pus, preferând să spună orice modificare a legislaţiei în domeniul juridic va trebui analizată în comun cu Parlamentul şi cu corpuzl magistraţilor.

Mihai Selegean, deranjat degeaba

Dacian Cioloş a anunţat după miezul nopţii, pe facebook, retragerea candidaturii lui Guseth. Ieri dimineaţa, membrii comisiilor juridice au fost anunţaţi să se pregătească pentru audierea noului candidat la postul de ministru al Justiţiei, Mihai Selegean. Acesta chiar a sosit la Parlament, unde a avut o scurtă întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Apoi Cioloş a propus-o pe Raluca Prună în locul lui. Decizia a fost luată după ce au apărut dezvăluiri în presă privind implicarea lui Selegean în dosarul creditelor ilegale de la Banca Română de Dezvoltare. Selegean a fost director al Institutului Naţional al Magistraturii (2004-2008) devenind apoi director juridic la BRD.

×