x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană: Armata Română a fost, este şi va fi "coloana vertebrală" a poporului român

Mircea Geoană: Armata Română a fost, este şi va fi "coloana vertebrală" a poporului român

25 Oct 2009   •   00:00

Liderul PSD, Mircea Geoană, a depus, astăzi, de Ziua Armatei, o coroană de flori în localitatea suceveană Păişeni, la mormântul sublocotenentului post mortem Ioan Grosaru, ucis în septembrie 2007 într-o misiune în Irak. După ceremonial, Geoană a declarat că Armata Română a fost, este şi va fi "coloana vertebrală" a poporului român şi că trebuie să rămână "element de referinţă" al identităţii naţionale.



"Din păcate, aceşti ani din urmă au făcut din armată un element de dispută politică, acest lucru trebuie să înceteze, iar armata să primească resursele, echipamentul, înzestrarea şi respectul pe care le merită", a spus Geoană.

Liderul social-democrat a apreciat că CSAT trebuie să devină o instituţie care să asigure predictibilitate şi resurse, precum şi respectul pentru armată.

Mircea Geoană le-a spus localnicilor prezenţi la ceremonialul respectiv că a avut recent o întâlnire cu vicepreşedintele SUA Joe Biden, că armata SUA are alocate anual numai pentru operaţiunile din Afganistan 50 de miliarde de dolari şi se preconizează că în 2010 va avea 67 miliarde de dolari. Potrivit lui Geoană, în aceste condiţii, SUA nu ar mai avea nevoie de sprijinul altor ţări în operaţiunile din Afganistan.

Geoană le-a mai spus localnicilor că la întâlnirea cu Joe Biden acesta i-a zis că, dacă ar fi întrebaţi alături de cine ar vrea să lupte atunci când se pune problema unei operaţiuni cu grad de risc, militarii americani răspund că ar dori să-i aibă alături pe militarii români sau polonezi. Potrivit lui Geoană, acest lucru dovedeşte că Armata Română se transformă într-o armată modernă.

Liderul social-democrat a vorbit cu membrii familiei lui Ioan Grosaru şi le-a spus că urmează să fie publicat un nou volum de poezii al acestuia, Editura Nemira acceptând să publice poezii scrise de Ioan Grosaru în Irak şi Afganistan, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: politic