x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miron Mitrea: Presiunile asupra lui Diaconescu pentru a nu candida la şefia PSD sunt foarte mari

Miron Mitrea: Presiunile asupra lui Diaconescu pentru a nu candida la şefia PSD sunt foarte mari

15 Ian 2010   •   00:00

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat că va candida la preşedinţia PSD dacă Crisitan Diaconescu nu se va decide să cadideze la şefia partidului. El a mai precizat că presiunile asupra lui Diaconescu, pentru a-l opri să-şi depună candidatura, sunt foarte mari.



Întrebat dacă are de gând să candideze sau, dimpotrivă, îşi menţine susţinerea pentru Diaconescu, Mitrea a spus: "Nu-mi schimb părerea de la o zi la alta. Dacă Cristian Diaconescu va candida, îl voi susţine pe el, pentru că eu cred că asta ar fi o soluţie bună. Dacă el nu candidează, am să candidez eu, probabil". Mitrea a precizat, totodată, citează Mediafax, că Diaconescu nu s-a decis încă asupra candidaturii sale la preşedinţia PSD, el subliniind că de fac presiuni foarte mari pentru a-l împiedica să candideze.

Întrebat dacă a vorbit cu Diaconescu şi dacă acesta i-a transmis dacă va candida sau nu, Mitrea a precizat: "Întrebaţi-l pe el, nu pe mine. Am vorbit cu el, nu s-a decis încă. Am impresia că şi presiunile pe el sunt foarte mari ca să nu candideze".

Mitrea a mai spus că, în situaţia în care va candida la preşedinţia partidului, el şi, probabil, Adrian Năstase vor fi principalii contracandidaţi şi a apreciat că Mircea Geoană nu va avea nicio şansă.

Întrebat pe cine vede ca potenţial sau principal candidat la preşedinţia PSD, Mitrea spus: "Să aşteptăm să se aşeze lucrurile. E greu de spus. Dacă am să candidez eu, mă văd pe mine, normal, că nu mă bag într-o luptă fără să consider că am şanse". El a mai spus că, probabil, la preşedinţia PSD va candida şi Adrian Năstase şi Mircea Geoană.

Întrebat cine ar mai candida, în afară de el, Mitrea a spus: "Probabil că Adrian Năstase şi Geoană, dar pe Geoană nu îl mai consider important în jocul ăsta". Mitrea a precizat că nu face "încă" supoziţii pe seama candidaturii sale.

Întrebat dacă, până la urmă, bătălia pentru şefia PSD se va da între el şi Adrian Năstase, Mitrea a precizat: "Staţi o secundă, că nu am spus că voi candida. Să nu facem asemenea supoziţii încă. Eu consider că Mircea Geoană ar fi trebuit să se retragă, nu s-a retras, dar dacă va candida nu are nicio şansă".

Mitrea a mai spus că se aşteaptă să fie atacat, dar că nu îi va creea nicio dificultate acest lucru. "Probabil că voi fi atacat. Asta este o chestie tipică politicii româneşti. Dar face parte din regula jocului, nu-mi creează nicio dificultate", a spus Mitrea.

×
Subiecte în articol: politic