x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea: E posibil ca Ponta să candideze la prezidenţiale; nu e luată decizia, el nu îşi doreşte în acest moment

Mitrea: E posibil ca Ponta să candideze la prezidenţiale; nu e luată decizia, el nu îşi doreşte în acest moment

de Agerpres    |    28 Feb 2014   •   18:02
Mitrea: E posibil ca Ponta să candideze la prezidenţiale; nu e luată decizia, el nu îşi doreşte în acest moment

Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat vineri că este posibil ca Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale, dar că această decizie nu a fost luată şi că premierul nu îşi doreşte acum acest lucru.

"Este o decizie care nu este luată. Este posibil ca Victor Ponta să candideze. Ştiu că el nu îşi doreşte în acest moment acest lucru. Este foarte complicat într-un partid aşa mare. Lumea crede că dacă eşti preşedinte faci ce vrei. Sigur, în anumite domenii. Chestiile acestea sunt delicate. Eu încă nu am văzut ca, la PSD de exemplu, altcineva decât preşedintele partidului să fie candidatul la prezidenţiale. Deci, eu mă aştept din acest principiu şi din punct de vedere istoric să fie Victor Ponta", a afirmat Mitrea, aflat la ÎCCJ, unde s-a judecat un nou termen în dosarul în care este cercetat.

Întrebat dacă Sorin Oprescu este o soluţie discutată în PSD pentru prezidenţiale, Miron Mitrea a admis că acesta reprezintă "o variantă totdeauna".

"Oprescu este o variantă totdeauna şi va fi, pentru că este o personalitate care în general atunci când vrea să facă ceva face. Dacă va vrea să candideze, va candida. Dacă va fi în turul doi cu candidatul PSD, din păcate va fi pentru prima oară în viaţa mea când nu o să pot să-l susţin. Dacă va fi în turul doi cu orice alt candidat, va avea sprijinul meu şi sunt convins că şi din partea PSD. Dar pentru că sigur candidatul PSD va intra în turul doi, cred că anul acesta nu o să-l pot susţine pe prietenul meu Sorin Oprescu în alegeri, pentru că eu sunt pesedist", a spus Mitrea.

×