x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Neînțelegeri în coaliție. Un deputat USR PLUS acuză PNL că vrea să spargă în bucăți 10 miliarde de euro

Neînțelegeri în coaliție. Un deputat USR PLUS acuză PNL că vrea să spargă în bucăți 10 miliarde de euro

12 Aug 2021   •   16:41
Neînțelegeri în coaliție. Un deputat USR PLUS acuză PNL că vrea să spargă în bucăți 10 miliarde de euro

PNL „vrea să spargă 10 miliarde de euro în mii de bucăți” pentru a câștiga simpatie în campania internă, fără miza unui mare proiect de țară, acuză deputatul USR-PLUS, Iulian Bulai.

„Voi ce ați face cu 10 miliarde de euro? PNL vrea să îi spargă în mii de bucăți pentru a câștiga simpatie în campania internă. Fără miza unui mare proiect de țară. Fix cum a făcut PSD până acum. Fără spitale moderne și fără autostrăzi și căi ferate pentru secolul XXI”, sunt criticile aduse de acesta programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”. Programul care va dispune de un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe 6 ani.

Deputatul susține că acești bani ar putea fi folosiți pentru construcția de autostrăzi și a unui pod peste Prut.

„Modernă și eco. Din banii noștri. A8 și A7. Și mai rămân bani. Iată costuri aproximative pe A8:
1 Tg Mures-Tg Neamt : sectorul montan conform SF ar fi undeva la 5 mild euro la un cost aproximativ de 25 mil euro per km.
2) Ungheni-Iasi-Tg. Neamt undeva la 1,1 mild euro conform estimare MPGT. Valoarea reala o vom sti in 2022 cand avem SF finalizat
3) pod Ungheni conform estimare MPGT - 60 mil euro. Valoarea reala dupa ce avem SF finalizat + Acord de Mediu.
In concluzie A8 - 5 mld euro+1,1 mld euro+0,06 mld euro = aprox 6,16 mld euro. Costuri aproximative pe A7: 3,5 mld euro. Total costuri A8 + A7 = mai puțin de 10 mld €”, adaugă Bulai.

El mai acuză PNL că „nu vrea să gândească macro nici atunci când poate și este factor de decizie”.

„PNL vrea investiții macro doar când e în opoziție. Când e la putere are memorie scurtă și se comportă ca PSD la nivel de investiții strategice macro. Adică dă șpagă pentru clientela de partid. Domnule Cîțu facem reforme și investiții pe bune sau ne jucăm de-a guvernarea? Eu vă invit să investim masiv în autostrăzile Moldovei. Să scriem istorie împreună”, conchide Bulai.

Guvernul a dezbătut, miercuri, în primă lectură, Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: usr plus pnl Iulian Bulai