x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nica: Băsescu minte, dovadă că în această seară toată conducerea DGIPI a fost schimbată

Nica: Băsescu minte, dovadă că în această seară toată conducerea DGIPI a fost schimbată

16 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele Băsescu a minţit atunci când a acuzat că DGIPI a fost pus la dispoziţia unor persoane între care primarul Marian Vanghelie, a susţinut, joi, la Realitatea TV, fostul ministru de Interne Dan Nica, arătând că, în seara de joi, toată conducerea DGIPI a fost schimbată.



"Vă spun în premieră că, în această seară, toată conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a fost schimbată în această seară", a declarat Nica.El l-a acuzat pe Băsescu de minciună şi în legătură cu afirmaţia acestuia potrivit căreia fostul ministru ar fi numit la conducerea serviciului secret al Ministerului de Interne un consilier din cabinetul demnitarului, un avocat fără legătură cu sistemul."Fostul şef al DGIPI este Gelu Drăjneanu, unul din cei mai respectaţi poliţişti ai acestei ţări. Este o minciună ce afirmă preşedintele", a spus Nica. Întrebat dacă poate da exemplul unei situaţii concrete de firmă ale cărei autocare erau închiriate deja pentru duminicile de 22 noiembrie şi 6 decembrie cu scopul fraudării alegerilor, Nica a răspuns că este vorba despre "două mari firme de transport din Craiova, vizitate de inspectorii ARR care le-au pus în vedere să respecte regulile de circulaţie", sugerând că ar fi fost făcute presiuni asupra reprezentanţilor companiei pentru a participa la o fraudă electorală. Intervenţia telefonică a lui Nica a fost întreruptă de ministrul demis al Transporturilor, Radu Berceanu, invitat în studio.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că afirmaţiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru Dan Nica a pus acest serviciu secret la dispoziţia preşedintelui PSD Bucureşti, a lui Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu.

×
Subiecte în articol: politic