x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolae Robu (PNL): Mircea Diaconu aproape că a înjumătăţit scorul PNL

Nicolae Robu (PNL): Mircea Diaconu aproape că a înjumătăţit scorul PNL

de Agerpres    |    26 Mai 2014   •   19:14
Nicolae Robu (PNL): Mircea Diaconu aproape că a înjumătăţit scorul PNL

Preşedintele liberalilor timişeni, Nicolae Robu, susţine că rezultatul real al PNL obţinut în euroscrutinul de duminică este mai mare decât cel oficial dacă se adaugă şi voturile candidatului independent Mircea Diaconu, care "aproape a înjumătăţit scorul formaţiunii politice".

De asemenea, Robu lansează un apel pacifist în interiorul PNL şi unul de unificare a Dreptei politice româneşti, deoarece alianţa PSD-UNPR-PC şi-a arătat capacitatea maximă şi nu are cum să mai crească, dimpotrivă, până în noiembrie se va eroda.

"În această situaţie, fac apel la colegii liberali să trecem peste supărarea scorului sub aşteptările noastre - îi ştim în bună măsură cauzele, să rămânem uniţi, să nu ne lăsăm ademeniţi de ciolanele mai mari sau mai mici pe care ni le vor flutura prin faţă PSD-iştii - cu sau fără, probabil cu ajutorul lui Călin Popescu-Tăriceanu - şi să ne pregătim pentru următoarea bătălie, prin construirea unei formule de unitate a Dreptei, condiţie sine qua non pentru scăparea ţării de ciuma roşie", a declarat luni, presei, Nicolae Robu.

El le-a transmis politicienilor de Dreapta să lase la o parte ceea ce-i desparte şi să pună în faţă interesul naţional, unindu-se pentru aceasta în jurul valorilor în care cred împreună.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a afirmat că bucuria victoriei la europarlamentare a fost însoţită şi de o grimasă de "îngrijorare, chiar de disperare" pe feţele premierului Victor Ponta şi a colegilor săi, întrucât succesul este "steril", dacă se pun în balanţă procentele alianţei PSD-UNPR-PC şi cele ale partidelor de dreapta plus ale independentului Mircea Diaconu.

"Ce-o să facă PSD cu această victorie în situaţia în care, în Parlamentul European, majoritatea va aparţine Dreptei, la fel cum vor sta lucrurile şi în interiorul componentei române a PE, unde partidele de dreapta semnificative plus liberalul Mircea Diaconu au obţinut 46,79% din voturi, faţă de cele doar 37,25% ale PSD?", spune Robu.

De asemenea, primarul Timişoarei susţine că PSD este "învinsul" acestor alegeri pentru că cele circa 2 milioane de voturi obţinute de alianţa PSD-UNPR-PC reprezintă 37.25% din totalul voturilor valabil exprimate la o prezenţă la vot de circa 32%. Astfel, alianţa de stânga va fi cotată cu doar 18.75% din voturile electoratului la alegerile prezidenţiale, la care se estimează o prezenţă la vot de cel puţin 64%, dublul celei de la europarlamentare.

×
Subiecte în articol: nicolae robu mircea diaconu pnl