x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dispută PNL-PSD pe tema medicilor de familie

Dispută PNL-PSD pe tema medicilor de familie

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2024   •   17:45
Dispută PNL-PSD pe tema medicilor de familie

„Nicoleta Pauliuc, senator PNL, ar trebui să știe că finanțarea medicilor de familie se face exclusiv prin CNAS, cu un buget întocmit de colegul domniei sale, ministrul Finanțelor, tot penelist”, reacționează Florian Bodog (PSD), după ce aceasta l-a criticat pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Doamna Nicoleta Pauliuc, senator penelist, știe că se apropie alegerile și a pornit cu sorcova prin sat. Altfel nu îmi explic noul atac la adresa ministrului Alexandru Rafila, unul dintre cei care chiar luptă pentru interesul pacienților și al sistemului medical din România, inclusiv al medicilor de familie. Este un fapt care nu mă surprinde, dat fiind că nu este prima dată când doamna senator, în goana după funcții, încearcă să câștige capital politic pe seama colegilor de coaliție și în general a celor care încearcă să guverneze mai bine țara aceasta decât au făcut-o alții în ultimii ani”, scrie pe Facebook senatorul PSD Florian Bodog.

El consideră că afirmațiile Nicoletei Pauliuc la adresa ministrului Sănătății „nu au legătură cu realitatea și sunt simple puseuri politicianiste”.

„Mai rău decât atât însă, sunt puseuri de incompetență! Ca senator român, ca senator care votează în plen, doamna de la PNL ar trebui să știe că finanțarea medicilor de familie se face exclusiv prin CNAS, cu un buget întocmit de colegul domniei sale, ministrul Finanțelor, tot penelist. La fel, doamna senator ar trebui să știe că CNAS nu se află în subordinea Ministerului Sănătății! Este trist că un membru al Parlamentului nu cunoaște legislația, motiv pentru care, cu respect, o invit pe doamna Pauliuc, pur și simplu, să citească legea”, încheie Bodog.

Declarația social-democratului vine după ce senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a criticat faptul că ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că nu are nicio atribuţie în soluţionarea revendicărilor legitime ale medicilor de familie şi ale medicilor din ambulatoriu.

„Mai are un pic şi ne spune că e de datoria ministrului Agriculturii sau a ministrului Apărării să se întâlnească cu reprezentanţii cadrelor medicale şi să închidă această criză care pune în pericol sănătatea oamenilor. Această fugă perpetuă de responsabilitate şi tendinţa de a evita orice decizie angajantă creează haos în sistem”, a mai precizat ea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicoleta pauliuc medici de familie