x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolicea nu mai umblă la Codul Penal

Nicolicea nu mai umblă la Codul Penal

de Jurnalul National    |    21 Feb 2008   •   00:00
Nicolicea nu mai umblă la Codul Penal
Sursa foto: Rompres foto/

Deputatul PSD Eugen Nicoli­cea a renunţat ieri la amendamentele depuse la Codul Penal privind pedepsirea demnitarilor care furnizează date false ce afectează siguranţa naţională şi înalta trădare săvârşită de şeful statului

Deputatul PSD Eugen Nicoli­cea a renunţat ieri la amendamentele depuse la Codul Penal privind pedepsirea demnitarilor care furnizează date false ce afectează siguranţa naţională şi înalta trădare săvârşită de şeful statului. Nico­licea a arătat, în şedinţa Comisiei juridice, că renunţarea la cele două amendamente are la bază deza­măgirea sa faţă de reacţia publică produsă de iniţierea acestora, afirmând că s-a înţeles cu totul altceva faţă de intenţiile sale. Deputatul PSD a spus că nu a dorit niciodată pedepsirea jurnaliştilor care publică ştiri false, el precizând că amendamentul său s-a referit la demnitarii care difu­zează date şi ştiri false, care aduc prejudicii siguranţei naţionale.

 

Comisia juridică a Camerei a dat raport pozitiv propunerii de modificare a Codului Penal fără amendamentele lui Nicolicea, stabilind că abuzul în funcţie, abuzul prin îngrădirea unor drepturi şi purtarea abuzivă pot fi cercetate de procurori, din oficiu, numai dacă cei incriminaţi sunt funcţionari publici. Şerban Nicolae a spus că, dacă iniţiativa sa va fi acceptată de Parlament, procurorii pot cerceta în continuare din oficiu abuzurile în serviciu ale funcţionarilor, în timp ce pentru cei care sunt subiecţi de drept privat trebuie să existe o plângere prealabilă a părţii vătămate. El a spus că dacă există o plângere, există şi posibilitatea unei înţelegeri între cele două părţi.

×
Subiecte în articol: politic