x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Norica Nicolai: Mi-ar plăcea să cred că banii de la FMI nu s-au dus ca tain către bănci!

Norica Nicolai: Mi-ar plăcea să cred că banii de la FMI nu s-au dus ca tain către bănci!

31 Oct 2009   •   00:00
Norica Nicolai: Mi-ar plăcea să cred că banii de la FMI nu s-au dus ca tain către bănci!
Sursa foto: Gabriel Petrescu/

Aflat la Arad, europarlamentarul PNL Norica Nicolai a vorbit pe tema banilor primiţi de către România ca împrumut de la FMI. Nicolai a acuzat voalat Guvernul pentru un "tain" care s-ar fi dus din acest împrumut către filialele străine ale unor bănci din România.



Alături de Nicolai, s-a aflat şi preşedintele PNL Crin Antonescu, care a făcut un apel către preşedintele Traian Băsescu şi către premierul în exerciţiu, Emil Boc, adăugându-l şi pe Mircea Geoană în rândul celor care ar trebui să spună public "unde s-au dus banii" de la FMI. "Lucrul ăsta nu s-a întâmplat nicăieri, ca o ţară să se împrumute la Fond şi să plătească pierderile altora.  În plus, suntem singura ţară care s-a împrumutat cu o asemenea sumă, în asemenea condiţii, şi în situaţia în care perspectivele de ieşire din criză nu se văd. N-aş vrea să cred că suntem în ipoteza iniţială pe care noi am avansat-o, că o parte din aceşti bani s-au dus ca tain la o serie de bănci, pentru că dacă lucrul acesta s-a întâmplat, după părerea mea este trădarea interesului naţional. Eu nu am o problemă cu economia privată şi nu am o obligaţie să susţin băncile private. Mi-e teamă - faptul că nu încearcă nimeni să fie transparent, să ne spună ce s-a întâmplat cu aceste tranşe, pentru că au dispărut foarte repede - că aceşti bani au susţinut o serie de bănci străine prezente în România", a tunat Norica Nicolai.



"Este limpede că acordul cu FMI a fost făcut ca să se garanteze alimentarea pentru acest an electoral. A fost centura de siguranţă cu care s-au legat cot la cot Traian Băsescu şi Mircea Geoană"
- Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: politic