x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Nu dorim puterea pentru a profita"

"Nu dorim puterea pentru a profita"

24 Ian 2005   •   00:00

POLITIC
PUR - Dan Voiculescu raspunde reactiilor la demisia lui Vicol Demisia ministrului umanist al Controlului, Sorin Vicol a determinat "reactii politicianiste" fata de care Biroul de presa al PUR a fost imputernicit sa dea publicitatii o scrisoare deschisa a presedintelui Particului Umanist, Dan Voiculescu, pe care o prezentam integral.
DANA PICIU

"Pentru o nouA atitudine In politicA!

SOMATIE. Liderul PUR, Dan Voiculescu, cere politicienilor sa nu le mai atribuie propriile lor mentalitati umanistilor
Membri reprezentativi ai clasei politice din Romania, aliati ai nostri de la Putere sau politicieni din Opozitie critica vehement decizia PUR de a sprijini demisia dlui Sorin Vicol. Demisie care a survenit in momentul in care acesta a constatat ca nu mai poate fi util Romaniei din pozitia de ministru si care a fost insotita de precizarea explicita ca umanistii continua sustinerea cabinetului Tariceanu, in interesul national al stabilitatii guvernarii. Aceste critici atribuie umanistilor, implicit si poate inconstient, un mod de gandire politicianist propriu politicienilor de tip vechi, care au condus Romania in ultimii 15 ani, dar total strain umanistilor.

Vrem sa aratam, o data in plus, acestor politicieni ca motivatiile de genul "au primit prea multe sau prea putine portofolii", ori "doresc cu orice pret sa intre sau sa ramana la guvernare" nu sunt valabile in cazul umanistilor: sa inceteze a ne mai atribui propriile lor mentalitati! Noi gandim in termenii: "putem fi utili Romaniei - ramanem la guvernare. Nu putem fi - ne retragem". Simplu!

De altfel, am demonstrat prin fapte acest mod al nostru - inedit, ce-i drept, si greu de inteles de catre detractorii nostri - de a face politica.

Ne-am retras fara vorbe si fara reprosuri de la negocierile pentru prefecti in momentul in care subiectul prefectilor tensiona atmosfera amenintand stabilitatea politica a guvernarii si obiectivele mari ale Romaniei pe ultima suta de metri a cursei pentru integrare europeana. Ne-am retras fara vorbe si fara reprosuri de la Ministerul Controlului din momentul in care am constatat ca el a fost transformat intr-o forma fara fond si ca nu mai putem fi utili Romaniei prin gestionarea lui. De fiecare data am subliniat ca vom continua sa sprijinim cabinetul aflat la carma tarii, dinauntrul sau dinafara guvernului: cati dintre politicienii de tip vechi au facut vreodata un asemenea gest? Cati din ei ar fi capabili sa-l faca? Ne dam seama ca pozitia noastra - inclusiv acest demers - este intrucatva idealista, pentru ca nu numai anumiti oameni politici, dar si o parte din opinia publica, obisnuita cu politicienii de tip vechi, gandesc cinic: "declaratiile patriotice sunt pentru prosti, hai sa vedem care sunt interesele reale care-i motiveaza".

Las’ sa fim noi prosti pana cand s-or mai schimba mentalitatile in Romania si vom fi acceptati chiar cu aceasta ciudatenie a noastra: aceea de a dori Puterea nu pentru a profita de ea, ci pentru a servi, cu ajutorul ei, intereselor romanilor".

Dan Voiculescu
Presedinte PUR
×
Subiecte în articol: politic