x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O asociație de judecători cere închiderea televiziunilor care “atacă” magistrații

O asociație de judecători cere închiderea televiziunilor care “atacă” magistrații

de Ion Alexandru    |    17 Aug 2020   •   11:51
O asociație de judecători cere închiderea televiziunilor care “atacă” magistrații

Unul dintre ONG-urile apropiate de fosta conducere a DNA solicită, printr-un studiu realizat, instituirea cenzurii presei. Asociația Forumul Judecătorilor reproșează, în acest document, Consiliului Superior al Magistraturii că “nu se implică în protejarea demnității magistraților”, în condițiile în care ultimii ani “au fost marcați de un atac aproape continuu împotriva magistraților în programele de televiziune, pe fondul unei campanii anticorupție extrem de puternice”.

Studiul, redactat în limba engleză, dă drept exemplu negativ posturile de televiziune din România neaservite sistemului. Acestea sunt chiar nominalizate – Antena 3, România TV, postul public de televiziune TVR, prin emisiunea “România 9”, B1TV sau Realitatea Plus. Conform Asociației Forumul Judecătorilor. “campaniile media agresive împotriva magistraților inconfortabili, care nu sunt urmate de sancțiuni ferme, imediate și consecvente, atrag atenția asupra incapacității instituțiilor cu responsabilități în domeniu de a apăra valorile care trebuie protejate într-un stat democratic”.

“Este clar că sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare nu sunt deloc descurajatoare pentru comportamentele de linie mediatică în ceea ce privește magistrații inconfortabili și că este necesar să se completeze cadrul legislativ cu sancțiuni noi, cu adevărat drastice, până la suspendarea emisiilor TV sau, după caz, închiderea emisiilor TV și interdicțiile de reluare pentru perioade îndelungate”, se mai arată în acest document. 

×