x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O glumă virtuală cu tâlc

O glumă virtuală cu tâlc

de Adriana Duţulescu    |    10 Oct 2009   •   00:00
O glumă virtuală cu tâlc

Relaţiile, dar şi influenţa pe care preşedintele Traian Băsescu o are asupra conducătorilor unor instituţii de forţă ale statului şi asupra partidului său de suflet, PD-L, au ajuns atât de notorii, încât sunt subiect de băşcălie. Situaţia este cu atât mai hazlie, cu cât la nivel oficial atât şeful statului, cât şi "supuşii" lui fac tot posibilul să demonstreze contrariul.



Mare minune internetul ăsta, dar ce păcat că Valeriu Turcan nu îl poate suna să-l înjure şi să-l ameninţe că va fi concediat! Şi ce nasol că îi ai pe toţi şefii de servicii secrete la degetul mic şi tot nu-i poţi opri pe glumeţii (plătiţi de oligarhi, evident) din Împărăţie să arunce, cu un singur clik, bancuri pe seama ta, multiplicate de milioane de ori în căsuţele de e-mail, pe site-uri şi pe bloguri. Şi cu siguranţă Ceauşescu avusese dreptate când pusese Securitatea să-i vâneze pe cei care făceau băşcălie pe seama lui, ce păcat că acum trebuie să mimăm democraţia şi nu-i putem aresta!

Click pe imagine pentru a mări
5290-103799-100001.jpg
Un mail plin de băşcălie. Orice asemănare cu realitatea e pur întâmplătoare!

Traian Băsescu a inventat puterea internetului în campania electorală din România şi acum bancurile dinainte de '89 au reînviat şi se propagă pe internet împotriva lui, pe acelaşi tipic al băşcăliei pe seama dictatorului. Numai că pe el îl cheamă Băsescu Traian, are poştă electronică şi primeşte mesaje de la noul Nicuşor - Elena Băsescu, noua "ţaţa Leana", în varianta modernă a Elenei Udrea, de la ţuţerii nomenclaturişti - Blaga, Boc şi Videanu, de la "structur'le statului" - Morar, Kovesi, BEC şi Ciocan de la Poliţia Capitalei, televiziunea aservită - Radu Moraru.

"Tati, o să am multe succesuri la europarlamentare", scrie EBa, în timp ce Elena Udrea are o dorinţă: "Puiutz, vreau şi eu să-mi schimb maşina+un fotoliu de ministru, mă poţi ajuta?". Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, îşi ia un angajament: "Şefu', dacă Badea ăla nu se termină, vă jur că îl execut corespunzător", iar procurorul general, Codruţa Kovesi, întreabă: "Domnule preşedinte, mai facem ceva cu legea ascultării telefoanelor?".

Daniel Morar, şeful DNA, raportează: "Să trăiţi, Şefu!. Gigi Becali este în arest, aşa cum dumneavoastră aţi ordonat!". Ca şi Monica Iacob Ridzi: "Şefu', scena a fost cumpărată, un adevărat chilipir, 75.000; o să revin cu un mail mai târziu".

O updatare impusă de democraţie şi pluripartidism în "e-mail-ul" ironizat al preşedintelui este apariţia adversarilor politici. "Traiane, nici nu ştii cât de mic începi să fii, îţi sună cunoscut?", îl întreabă Adrian Năstase, în timp ce Mircea Geoană îl avertizează: "Traiane, Traiane, cum te joci tu cu focu... să n-ai vreo surpriză la prezidenţiale". În schimb, Vanghelie este franc: "Traiane, tiam văzut poza pe gugal, ieşti smecher, daten pisici!".

×
Subiecte în articol: economic