x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Onţanu îl critică pe Boc pentru afirmaţiile acestuia despre trădători: "Însăşi guvernarea PDL a trădat populaţia"

Onţanu îl critică pe Boc pentru afirmaţiile acestuia despre trădători: "Însăşi guvernarea PDL a trădat populaţia"

de Mediafax    |    27 Apr 2012   •   15:02
Onţanu îl critică pe Boc pentru afirmaţiile acestuia despre trădători: "Însăşi guvernarea PDL a trădat populaţia"

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, membru al UNPR, il critica pe fostul premier Emil Boc, pentru hotararile sale "uneori nesabuite" prin care a incercat sa iasa din criza "pe spinarea unor categorii defavorizate".

"Domnul Boc nu ar trebui sa vorbeasca de funie in casa spanzuratului si sa rosteasca cuvantul "tradare" vizavi de colegii de coalitie, pentru ca atunci cand incerci sa iesi din criza pe spinarea unor categorii defavorizate, tocmai atunci s-ar putea ca unii sa considere ca insasi guvernarea PDL a tradat populatia", sustine Ontanu, intr-o declaratie data publicitatii dupa ce motiunea de cenzura a trecut si Cabinetul Ungureanu a fost demis.

Ontanu afirma ca, in calitatea lui de administrator al unuia dintre cele mai importante sectoare din Capitala, a vazut "suferinta abatuta asupra pensionarilor si a profesorilor, asupra artistilor si a medicilor" generata de hotararile Guvernului Boc.

"Trebuie sa recunosc ca m-am simtit de multe ori neputincios in fata acestor suferinte. (...) Ma asteptam din partea domnului Boc sa isi puna mai multa cenusa in cap, mai ales ca nu au trecut decat cateva zile de la Saptamana Patimilor", afirma Ontanu.
Primarul nu este ingrijorat dupa caderea Guvernului, afirmand ca acest lucru nu este o "nenorocire".

"In primul rand, la cate nenorociri s-au abatut asupra Romaniei in ultimii ani, caderea unui guvern nu este o nenorociere. Se intampla in orice democratie si trebuie sa privim acest eveniment ca atare", spune Ontanu.

Neculai Ontanu este unul dintre fostii membri PSD care au aderat la UNPR, formatiune care a devenit grup parlamentar fara a candida in ultimele alegeri generale. UNPR a sprijinit de mai multe ori Guvernul Boc in ultimii ani.

Presedintele PDL, Emil Boc, a acuzat grupul minoritatilor nationale ca "a lucrat pe la spate" Guvernul, spunand ca sustin guvernarea, dar votand motiunea de cenzura.

"Daca grupul minoritatilor nationale nu ar fi votat motiunea de cenzura, Guvernul ar fi ramas in exercitiu. Mi se pare incorect pentru un participant la guvernare sa nu fie fair-play", a spus Boc.

El a precizat ca reprezentantii minoritatilor nationale ar fi trebuit sa spuna in coalitie ca nu mai sustin Guvernul, afirmand ca este "un gest de profunda ineleganta si lipsa de demnitate".

"Grupul minoritatilor nationale ne-a lucrat pe la spate", a adaugat Boc.

×
Subiecte în articol: ontanu boc