x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprea: În punctajul de comunicare PNL scrie că PSD vrea să dubleze prețul la energie. Nimic mai fals

Oprea: În punctajul de comunicare PNL scrie că PSD vrea să dubleze prețul la energie. Nimic mai fals

03 Noi 2022   •   17:59
Oprea: În punctajul de comunicare PNL scrie că PSD vrea să dubleze prețul la energie. Nimic mai fals
Sursa foto: Hepta

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, susține că într-un punctaj de comunicare PNL se menționează că PSD vrea să dubleze prețul din facturile de energie: „Nimic mai fals. Reglementarea înseamnă un preț fix maximal pentru toți consumatorii casnici și companii”.

„Citesc într-un punctaj de comunicare al PNL că PSD vrea să dubleze prețul din facturile de energie. Nimic mai fals! Liberalizarea haotică face ca românii să primească astăzi oferte cu prețuri de peste 5 lei/kwh. Reglementarea înseamnă simplu, chiar și pe înțelesul PNL-iștilor, că astfel de oferte nu ar mai exista și că ar fi un preț fix maximal pentru toți consumatorii casnici și companii”, scrie pe Facebook purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.

El afirmă că persoanele cu venituri mai mici vor fi protejați suplimentar.

„Dar cine să le explice aceste lucruri? Virgil Popescu, ministrul energiei, evident că nu o poate face pentru că nu a venit cu nicio idee. Deci, dragi colegi PNL-iști dacă vreți să fiți supărați pe cineva, vă recomand să vă îndreptați atenția către colegul vostru Virgil Popescu. Între timp, PSD găsește soluții pentru ieftinirea facturilor pentru toți românii, chiar și pentru voi cei din PNL”, încheie Oprea.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că discuțiile referitoare la energie nu au fost finalizate.

„În ceea ce privește celelalte elemente legate de energie - am discutat, vom continua să discutăm. Este timp, pentru că sunt și decizii... În continuare se caută soluții tehnicve la nivelul UE. Ar fi păcat să pietrdem 2,2 miliarde de euro”, afirmă Ciucă.

El a mai spus că Virgil Popescu a prezentat o propunere pentru prețurile la energie.

„Sigur că da. Este o propunere pe care o discutăm și se pare că, probvabil, din propunerile din partea PNL și PSD să iasă o decizie foarte bună”, conchide Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Radu Oprea