x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu: "Băsescu a lăsat soarta României pe mâna structurilor mafiote"

Oprescu: "Băsescu a lăsat soarta României pe mâna structurilor mafiote"

de Veronica Micu    |    00 0000   •   00:00
Oprescu: "Băsescu a lăsat soarta României pe mâna structurilor mafiote"

Candidatul independent la Preşedinţie, Sorin Oprescu, susţine că Traian Băsescu "a lăsat la îndemâna structurilor mafiote economico-financiare să stabilească drumul României", iar acest drum "este greşit", şeful statului fiind "vârful acestui sistem nenorocit".

Sorin Oprescu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, că politicul "a impregnat orice acţiune la nivel administrativ".

"Vreau să vă spun că agenda cetăţeanului de rând nu este agenda pe care o are politicul. Vreau să vă spun că politicul a impregnat orice fel de acţiune la nivel administrativ, inhibând absolut toţi conducătorii, care conducători, la rândul lor, odată cu schimbarea în mod democratic a puterii, nu fac altceva decât să selecteze pe bază de carnet de partid", a spus Oprescu.

El a afirmat că, după 20 de ani de la Revoluţie, România riscă să se întoarcă spre un "sistem dictatorial".

"Nu cred că primii cetăţeni ai României au murit în Timişoara pentru ca, după 20 de ani de libertate, de consolidare a democraţiei, să ne întoarcem către un sistem dictatorial, unde un partid sau altul hotărăşte cum trebuie să fie. Hotărăsc rezultatul votului, apăsând pedale oneroase ale manifestării voinţei oamenilor", a mai declarat Oprescu.

În opinia sa, "vârful acestui sistem nenorocit" este Traian Băsescu. "Vârful acestui sistem nenorocit, în ultimii cinci ani - consider că vina o poartă în principal Traian Băsescu, pentru că a lăsat la îndemâna structurilor mafiote economico-financiare să stabilească drumul României, iar drumul României este greşit. Nu o spune Oprescu, o spune 68 la sută din populaţia României", a declarat el.

Întrebat pe votul cărei categorii se bazează la algerile prezidenţiale, Sorin Oprescu a răspuns că mizează pe aceşti 68 la sută.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, luni, că a decis să candideze la Preşedinţie, lansând critici dure la adresa clasei politice, despre care a spus că "a eşuat".

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat dur discursul lui Sorin Oprescu de la lansarea candidaturii, spunând că expunerea îi creează dubii privind o posibilă înţelegere între actualul primar general şi Traian Băsescu, la adresa căruia Oprescu nu a avut "nicio analiză critică".

Joi, Sorin Oprescu declara, la Antena 3, că actualul şef al statului, Traian Băsescu, este "vârful sistemului pocit", el precizând că nu are niciun "blat" şi nicio "înţelegere" cu acesta. "Nu există înţelegere între mine şi Traian Băsescu. Nu m-am văzut cu Traian Băsescu, nu am niciun blat cu Traian Băsescu. Traian Băsescu reprezintă vârful sistemului (...) Traian Băsescu nu este antisistem, ci vârful sistemului pocit", a spus Oprescu.


×
Subiecte în articol: politic