x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu: Marian Sârbu are intervenţii de genul "şade moşu-n cur la foc şi ce vede spune tot"

Oprescu: Marian Sârbu are intervenţii de genul "şade moşu-n cur la foc şi ce vede spune tot"

23 Ian 2010   •   00:00
Oprescu: Marian Sârbu are intervenţii de genul "şade moşu-n cur la foc şi ce vede spune tot"

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, aseară, la Antena3, că intervenţia lui Marian Sârbu la adresa lui Ion Iliescu are la bază "vanităţile şi orgoliile neostoite" ale acestuia, fiind una de genul "şade moşu-n cur la foc şi ce vede spune tot".



Solicitat să comenteze schimbul de replici Marian Sârbu - Ion Iliescu, Oprescu a precizat că Sârbu este "un tip OK", "un băiat deştept şi bine pregătit".

"Marian Sârbu ăsta e un băiat tare bun. E un tip foarte OK din toate punctele de vedere. Şi caracterial, şi ăstea. Şi e un băiat deştept şi bine pregătit, dar probabil că are şi el vanităţile şi orgoliile lui neostoite în legătură cu trecutul apropiat în PSD şi are intervenţii, câteodată, din astea, de şade moşu-n cur la foc şi ce vede spune tot", a precizat Oprescu.

El a apreciat că este "foarte frumos, foarte bine şi onorant" faptul că Marian Sârbu face parte din gruparea Mitrea.

Pe de altă parte, Oprescu a precizat că Ion Iliescu este garanţia echilibrului pentru PSD. "Vrei, nu vrei, pe Ion Iliescu, dacă-l ţii şi în debara, conduce. Pe deasupra, aşa. Vorbeşte şi spune ce-i de făcut. Ion Iliescu rerezintă garanţia unui echilibru", a declarat Oprescu.

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a declarat, vineri, că Ion Iliescu nu ar fi trebuit să ocupe funcţia onorifică în partid, autoritatea acestuia creând uneori divergenţe între el şi conducerea partidului, care au adus deservicii PSD.

"Nu este vorba de acum sau de trecut, ci de principiu. Nu cred că a fost un lucru bun (funcţia de preşedinte de onoare pentru Ion Iliescu - n.r.) şi cred că uneori ne-a adus unele deservicii, pentru că ne-a pus în situaţia să acceptăm unele poziţii, datorită autorităţii pe care o are domnul Iliescu, în care nu credeam", a declarat Sârbu, citat de Mediafax.

Sârbu a menţionat că Iliescu a fost un simbol al social-democraţiei româneşti şi reprezintă mult mai mult decât o simplă funcţie onorifică sau executivă.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat surprins de aprecierile făcute la adresa sa de către Marian Sârbu, care a afirmat că funcţia onorifică deţinută de Iliescu nu ar trebui să aibă şi prerogative executive.

"Faptul că sunt invitat şi particip la şedinţele BPN şi CEx, ce este nefiresc în asta? Nu îndeplinesc o funcţie executivă. Nu coordonez nimic nemijlocit. Particip la dezbateri şi îmi dau cu părerea. Când sunt consultat, o fac", a spus Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic