x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu spune că vrea să fie preşedinte-antrenor, spre deosebire de Băsescu, "un preşedinte-jucător"

Oprescu spune că vrea să fie preşedinte-antrenor, spre deosebire de Băsescu, "un preşedinte-jucător"

26 Oct 2009   •   00:00

Candidatul independent la Preşedinţia României, Sorin Oprescu, a afirmat că şi-ar dori să fie un preşedinte-antrenor, spre deosebire de Traian Băsescu care este un preşedinte-jucător.

"În urmă cu cinci ani s-a născut sintagma de «preşedinte-jucător». Cu respectarea Constituţiei, cu respectarea prerogativelor preşedintelui, aş vrea să vă spun respectuos că mi-ar plăcea să fiu un preşedinte-antrenor. Antrenorul este cel care uneşte echipa, antrenorul este cel care îi spune lui X-ulescu că nu intră în echipă să joace pentru că a stat până la patru în discotecă şi e obosit", a declarat luni, Sorin Oprescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

El susţine că are puterea să coaguleze toate forţele responsabile pentru interesul naţional, în cazul în care va deveni preşedinte.
"Nu mi s-a întâmplat niciodată decât să coagulez acolo unde am fost şi dovezile sunt foarte clare. Nu toţi sunt oameni care trăiesc din politică, sunt şi oameni normali la cap, care nu-şi doresc decât un singur lucru, să meargă bine România. Este imposibil să nu coagulezi când eşti într-o situaţie grea de tot, dacă nu există o spină iritativă, ca la medicină care să introducă dihonia, conflictul, cearta. Dacă ne purtam aşa şi acum 500 de ani, şi acum 700 de ani, cred că dispăream. N-a fost să fie, spre supărarea unora. Reciteam ieri din Caragiale, care spunea că n-avem industrie, dar s-a format o industrie nouă, industria politică. Din nefericrire, ne comportăm ca acum o sută de ani", a precizat Sorin Oprescu.

Oprescu spune că ştie că mulţi oameni s-au săturat de politică şi din acest motiv nu doresc să meargă la vot, dar crede că stă în puterea fiecăruia de a schimba lucrurile în bine.
"Sunt oameni cărora li s-a făcut o lehamite de politică şi cred că pedepsesc pe cineva dacă stau în casă şi nu merg la vot. Spun că nu îi interesează. Ba să-i intereseze, că altfel nu vom face decât să ne plângem unii pe umărul altora. Meseria mea nu a fost din partea cu plânsul. Dacă eu mă aşezam lângă bolnav, îi luam mâna şi începeam să plâng cu el, vă dau cuvântul meu de onoare că ori operam numai apendicite, ori făceam chirurgie vorbită", a mai afirmat Sorin Oprescu.

El l-a acuzat pe Traian Băsescu că a început mai multe proiecte, dar nu le-a dus până la capăt, abandonându-le pe parcurs şi începând altele pe care le lăsa tot neterminate.
"Eu n-am negat niciodată că multe lucruri construite, chiar şi de Băsescu, sunt proaste. Ele sunt neterminate. Eu am impresia că dânsului îi place să folosesacă câte o jucărie, şi după aia se plictiseşte. Dar dacă mă plictiseam şi eu la jumătatea operaţiei şi de oboseală şi de alte preocupări?", a explicat Oprescu, care a mai spus că singura sa asemănare cu Traian Băsescu este că amândoi sunt născuţi în Zodia Scorpionului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic