x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: "Băsescu este foarte ruginiu pe interior şi stă să cadă ca o frunză toamna"

Orban: "Băsescu este foarte ruginiu pe interior şi stă să cadă ca o frunză toamna"

25 Oct 2009   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că, potrivit ultimului sondaj comandat de PNL, Crin Antonescu este în creştere, Mircea Geoană stagnează, iar Traian Băsescu este în descreştere, spunând despre şeful statului că "este foarte ruginiu pe interior şi stă să cadă ca o frunză toamna".



"Eu îl cunosc bine pe Băsescu. Nu se simte bine deloc. Chiar dacă a îmbrăcat tricoul verde, de fapt, este foarte ruginiu pe interior şi stă să cadă ca o frunză toamna, iar în privinţa lui Mircea Geoană iarăşi nu mi se pare că se simte excelent, fiindcă este evident că este cu opt-zece procente sub scorul partidului", a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Liderul PNL a adăugat că toate sondajele date de CSOP şi Insomar, plătite de PSD şi PDL, încearcă "să creeaze această polarizare Geoană-Băsescu".

"În realitate, Geoană şi Băsescu sunt o apă şi un pământ. Românii trebuie să ştie că, dacă aleg Geoană sau Băsescu, aleg aceiaşi 20 de ani de tranziţie, acelaşi politician de tranziţie pe care îl doare la bască de viaţa de zi cu zi de viaţa românilor şi pe care nu îl interesează decât să-şi hrănească clientela economică şi politică", a declarat Orban.

Întrebat de un jurnalist cum comentează afirmaţia lui Traian Băsescu referitoare la faptul că în spatele lui Mircea Geoană ar fi Ion Iliescu şi că, în realitate, lupta o va da cu acesta, Orban a declarat că Băsescu îşi caută un adversar "care nu mai există".

"E o chestiune de imagine, prin care Băsescu îşi alege un adversar care nu mai există ca şi adversar. Ştim foarte bine ce a spus Iliescu despre Mircea Geoană şi nu şi-a retras cuvintele. I-a pus ştampila", a spus Orban.

Liderul PNL a adăugat că este greu de spus ce se va întâmpla în această campanie.

"Suntem la începutul campaniei, nu putem prevedea ce se va întâmpla în această campanie. Obiectivul nostru este să-l aducem pe Crin Antonescu în turul doi, indiferent cu cine", a declarat Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că poate spune că Băsescu scade în sondaje, Geoană a rămas cam la aceleaşi procente, iar Crin Antonescu creşte.

"Pot să spun cu certitudine, fără să fie un rezultat consolidat, că la ora actuală Crin Antonescu este în creştere, Mircea Geoană stagnează, iar Traian Băsescu e în descreştere. Pentru prima oară, într-un sondaj de opinie consolidat, Crin Antonescu l-a depăşit pe Mircea Geoană", a declarat Ludovic Orban.

Orban s-a întâlnit, duminică, la Bistriţa, cu staff-ul de campanie al organizaţiei judeţene şi a participat la sărbătoarea satului Şieuţ.

×
Subiecte în articol: politic