x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban cere demiterea lui Vasile Dîncu: Pune în pericol scutul de la Deveselu

Orban cere demiterea lui Vasile Dîncu: Pune în pericol scutul de la Deveselu

29 Sep 2022   •   13:12
Orban cere demiterea lui Vasile Dîncu: Pune în pericol scutul de la Deveselu
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul premier Ludovic Orban cere PSD să îi retragă sprijinul politic ministrului Apărării Vasile Dîncu, pe care îl acuză că pune în pericol scutul de la Deveselu.

Ludovic Orban susține, într-o postare de joi pe Facebook, că în comuna Cârcea este amplasat un radar care are ca obiectiv apărarea scutului de la Deveselu contra atacurilor aeriene de joasă înălțime.

Acesta spune că primarul social-democrat al comunei ar fi vândut un teren de 235.000 de metri pătrați pentru construirea unui depozit.

„Deși știa că terenul este în apropierea unui radar și că, pentru emiterea autorizației de construcție, era necesar conform prevederilor legale avizul MAPN, primarul proprietar și vânzător a omis să precizeze acest în cursul procesului de eliberare a certificatului de urbanism și, ulterior, a autorizației de construcție. Asta doar pentru terenul tranzacționat de el, pentru că pentru un alt teren din vecinătate s-a cerut avizul MAPN”, arată Ludovic Orban.

Fostul premier susține că Ministerul Apărării a atacat în instanță autorizația pentru a bloca lucrările de construcție a depozitului pentru că afectează funcționalitatea radarului, dar că, în timpul procesului, ministerul și-a schimbat poziția și a ajuns la o înțelegere cu noul proprietar „prin care renunță la acțiune și se angajează să relocheze radarul pe cheltuiala NATO”.

„Absolut scandalos! Pentru a nu deranja primarul pesedist, care a băgat în propriile buzunare milioane de euro, președintele Consiliului Județean (tot PSD), care a semnat certificatul de urbanism și autorizația de construcție, ambele ilegale, și alți actori implicați în acest tun imobiliar, ministrul PSD al apărării, Vasile Dâncu, nu numai că nu face plângere penală contra celor care au călcat în picioare legea, dar renunță și la procesul intentat”, mai arată fosul premier.

Acesta susține că „ministrul apărării pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin și alți lideri de la Kremlin amenință cu folosirea armei nucleare. Noroc că un judecător de la Tribunalul din Craiova a anulat înțelegerea extrajudiciară”.

„Îi cer public președintelui PSD să îi retragă sprijinul politic atât lui Vasile Dâncu, ministrul apărării, cât și primarului PSD din Cârcea și președintelui Consiliului Județean Dolj. Îi cer Premierului Ciucă și Președintelui Iohannis să îl demită de urgență pe Vasile Dâncu din funcția de ministru al apărării pentru punerea în pericol a siguranței naționale. Solicit public șefului DNA să demareze imediat o anchetă penală pentru identificarea și pedepsirea vinovaților”, mai spune Orban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban