x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Deficitul balanţei comerciale se apropie de 18 miliarde de euro

Orban: Deficitul balanţei comerciale se apropie de 18 miliarde de euro

20 Dec 2019   •   16:44
Orban: Deficitul balanţei comerciale se apropie de 18 miliarde de euro
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că Guvernul va încerca să refacă echilibrele economice, arătând că deficitul balanţei comerciale se apropie de 18 miliarde de euro.


"Deficitul balanţei comerciale pe anul acesta se va apropia de 18 miliarde de euro, iar deficitul de cont curent, care trebuie finanţat, este foarte mare, raportat la Produsul Intern Brut al României. Vom încerca să refacem echilibrul între cerere şi ofertă, astfel încât să temperăm tendinţa inflaţionistă care a fost generată de guvernele anterioare în mod deliberat şi care riscă să afecteze afacerile şi mai ales să distrugă puterea de cumpărare a cetăţenilor, transformând orice creştere de venit într-o creştere pe hârtie şi nu într-o creştere a puterii de cumpărare", a spus premierul, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

Orban a adăugat că a preluat ţara cu un deficit "provocat de tolerarea unui comportament incorect din partea unor agenţi economici, tolerarea evaziunii fiscale în foarte multe zone şi, pe de altă parte, de declanşarea unor cheltuieli nesăbuite care nu au niciun fundament în realitatea economică".

Orban s-a referit şi la ocuparea funcţiilor în instituţiile publice.

"Îmi doresc ca orice funcţie într-o instituţie publică să fie ocupată printr-o competiţie care să confere egalitate de şanse pentru participanţii la această competiţie şi care să selecteze cu adevărat oamenii cei mai bine pregătiţi, cei mai competenţi, cei mai dispuşi să-şi asume răspunderea exercitării funcţiilor respective", a spus premierul.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: ludovic orban