x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre calendarul învestirii Guvernului: Un calendar lent, care arată o tendinţă de tergiversare

Orban, despre calendarul învestirii Guvernului: Un calendar lent, care arată o tendinţă de tergiversare

11 Feb 2020   •   15:21
Orban, despre calendarul învestirii Guvernului: Un calendar lent, care arată o tendinţă de tergiversare
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că Birourile permanente reunite, dominate de PSD, au stabilit un calendar "lent" pentru învestirea Guvernului, care arată o tendinţă "de tergiversare".

"Birourile permanente reunite, dominate de o majoritate PSD, au stabilit un calendar pentru procedura de învestire a Guvernului. Conform acestui calendar, audierile miniştrilor se vor desfăşura săptămâna viitoare, în datele de 17, 18, 19, urmând ca votul în plenul Camerelor reunite pentru învestirea Cabinetului să se desfăşoare în data de luni, 24 februarie, începând cu ora 16,00. E un calendar prin care, evident, se respectă regulamentul, adică termenul maxim de 15 zile dintre momentul în care premierul desemnat prezintă lista Guvernului şi programul de guvernare şi momentul învestirii, dar este un calendar lent, care arată o tendinţă de tergiversare din partea Parlamentului, a Birourilor permanente reunite, dominate de PSD", a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că miniştrii "vor fi pregătiţi" pentru audieri. Potrivit lui Orban, echipa guvernamentală se va prezenta pe data de 24 februarie în plenul Legislativului "cu obiectivul declarat de a provoca alegerile anticipate, de a da puterea cetăţenilor să aleagă un nou Parlament, mai corect, mai cinstit, mai reprezentativ şi care să fie o piatră de temelie pentru un program de modernizare a României".

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea noului Guvern Orban va avea loc luni, 24 februarie, la ora 16,00, au decis Birourile permanente reunite.

Potrivit calendarului stabilit de conducerile celor două Camere ale Parlamentului, audierea miniştrilor propuşi în comisiile parlamentare va avea loc în 17, 18 şi 19 februarie.

La şedinţa Birourilor permanente a participat şi premierul desemnat Ludovic Orban.

AGERPRES

×