x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban explică de ce Chirica și Alexe sunt încă în funcție

Orban explică de ce Chirica și Alexe sunt încă în funcție

09 Mai 2021   •   12:14
Orban explică de ce Chirica și Alexe sunt încă în funcție

Mihai Chirica și Costel Alexe sunt aleși în funcțiile administrative, acesta fiind motivul pentru care PNL nu îi poate suspenda, a spus, duminică, președintele PNL, Ludovic Orban. El spune că cei doi sunt suspendați din funcțiile deținute în partid.

Orban a fost întrebat care este poziția sa referitoare la pozițiile primarului Iașului, Mihai Chirica, și președintelui CJ Iași, Costel Alexe, care sunt încă în funcție.

„Vom lua act de suspendarea celor doi din toate pozițiile deținute în partid. Noi nu putem avea o altă poziție legată de funcțiile administrative. Funcțiile administrative sunt rezultate în urma unor alegeri care au fost făcute de cetățeni. Numai funcțiile politice pot fi afectate prin decizia partidului. Noi deja am și luat decizia, am și anunțat că se suspendă din funcțiile deținute până la finalul procesului”, a spus Orban.

Întrebat, în continuare, dacă primarul Chirica va mai avea sprijinul politic al consilierilor locali, Orban a spus că în democrația europeană există principiul fundamental al prezumției de nevinovăție.

„Până la urmă, decizia de a considera pe cineva vinovat o ia instanța până la finalul procesului. Până atunci există, într-adevăr, semne de întrebare. Acesta este motivul pentru care cei doi colegi vor fi suspendați din toate funcțiile din partid până la terminarea procesului”, a mai spus Orban.

Mihai Chirica și Costel Alexe sunt implicați în dosare penale, fiind acuzați de fapte de corupție.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban