x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliţie

Orban: Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliţie

12 Iul 2021   •   19:14
Orban: Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliţie
Sursa foto: Lucian Alecu

Rectificarea bugetară nu se poate adopta fără o decizie în coaliţia guvernamentală, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a precizat că o decizie în Guvern pe acest subiect va fi luată, cel mai probabil, în jurul datei de 15 august.

El a menționat, la finalul şedinţei coaliţiei, că în cadrul reuniunii nu s-a discutat despre rectificarea bugetară.

"Ştiţi foarte bine, conform Legii responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor trebuie să prezinte un raport privind situaţia economică şi bugetară. Cel mai probabil, în jurul datei de 15 august se va adopta rectificarea bugetară. Această discuţie cu rectificarea se face sau nu se face la partid. Premierul Florin Cîţu este premierul unei coaliţii de guvernare formată din PNL, USR PLUS, UDMR şi, evident, ne sprijină grupul minorităţilor. Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliţie, care coaliţie este formată din formaţiuni politice. Nu am discutat astăzi, dar, cu siguranţă, forma rectificării se va adopta în coaliţie", a spus Orban.


Premierul Florin Cîţu a anunțat, luni, că rectificarea bugetară va fi prezentată în coaliţie, dar decizia privind modul de alocare a fondurilor aparţine Guvernului.

×