x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban propune referendum pentru ca românii să spună dacă vor să fie traşi în ţeapă miniştrii corupţi

Orban propune referendum pentru ca românii să spună dacă vor să fie traşi în ţeapă miniştrii corupţi

23 Oct 2009   •   00:00

Ludovic Orban, spune că referendumul iniţiat de Traian Băsescu este inutil, dar că îi propune preşedintelui să organizeze un referendum prin care românii să spună dacă vor ca miniştrii corupţi să fie traşi în ţepe în Piaţa Victoriei, aşa cum promitea Băsescu în 2004.



Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat la Suceava, într-o conferinţă de presă, că referendumul iniţiat de preşedintele Traian Băsescu este "inutil", că acesta "nu ţine de foame" şi că Traian Băsescu "parazitează" din nou alegerile, aşa cum a procedat şi la alegerile europarlamentare.

"Problemele românilor sunt diferite de problemele lui Traian Băsescu", a spus liderul liberal care a menţionat că oamenii aşteaptă măsuri pentru stimularea înfiinţării de noi locuri de muncă, dar şi pentru noi investiţii.

El a arătat că trebuie stopată legea salarizării unitare care distruge sistemul bugetar şi pune pe ultimul loc educaţia, sănătatea şi cercetarea, dar şi legea unitară a pensiilor care după opina sa este "o tentativă de genocid" la adresa pensionarilor pentru că decuplează punctul de pensie de la salariul mediu brut şi "condamnă pensionarii la sărăcie", fără posibilitatea ca aceştia să trăiască decent.

Orban i-a cerut lui Traian Băsescu să organizeze un referendum în care să întrebe cetăţenii dacă vor să fie traşi în ţeapă miniştrii corupţi, aşa cum promitea la alegerile din 2004.

"Cer domnului Băsescu să convoace un referendum în care românii să spună dacă sunt sau nu de acord să tragă în ţeapă, în Piaţa Victoriei, aşa cum a promis Traian Băsescu la începutul mandatului, pe miniştrii corupţi, respectiv pe domnul Berceanu, pe doamna Udrea, pe doamna Ritzi, pe doamna Plăcintă, pe domnul Videanu, pe domnul Blaga", a spus Ludovic Orban.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic