x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Votez Geoană pentru că era în Piaţa Universităţii când minerii au venit sub ochii lui Băsescu

Orban: Votez Geoană pentru că era în Piaţa Universităţii când minerii au venit sub ochii lui Băsescu

25 Noi 2009   •   00:00

Ludovic Orban a declarat, după semnarea acordului politic dintre PNL şi PSD, că îl votează pe Mircea Geoană pentru că, spre deosebire de Traian Băsescu, sub ochii căruia au fost aduşi minerii în Bucureşti după Revoluţie, Geoană era în Piaţa Universităţii.



"Am să vă spun de ce votez cu Mircea Geoană. Un lucru pe care îl cunoaşte puţină lume. Spre deosebire de Traian Băsescu care în perioada Pieţei Universităţii era înalt demnitar în Ministerul Transporturilor şi sub ochii lui au fost aduşi minerii cu trenul la Bucureşti, Mircea Geoană în perioada respectivă era în Piaţa Universităţii printre cei care demonstrau pentru democraţie", a susţinut Ludovic Orban, menţionând că nu poate transmite un mesaj tururor românilor pentru a-l vota pe candidatul PSD.

Întrebat de ce nu a venit şi Tăriceanu, Orban a spus că "s-a stabilit o delegaţie în baza unei înţelegeri cu PSD şi a fost un nivel de reprezentare".

La întrebarea privind stabilirea unor condiţii ca Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc să nu participe la semnarea acordului, Ludovic Orban a spus că "nu a fost niciun fel de condiţie, şi fiecare partid a desemnat oamenii cu cele mai importante funcţii".

"Nu avem absolut niciun fel de discuţie legată de portofolii, de repartizarea portofoliilor. Îl aşteptăm pe domnul Ioahnnis şi echipele noastre mixte vor lucra la elaborarea programului de guvernare. Nu există absolut niciun fel de discuţie legată de componenţa Guvernului, de repartizarea mandatelor, a funcţiilor. De altfel, credem că în momentul de faţă România, care se confruntă cu o criză politică gravă, cu o criză economică ce riscă să ne ducă într-un colaps financiar, cu o criză instituţională în care instituţiile statului au fost transformate în filiale de partid de Băsescu şi camarila lui, lucrurile cele mai importante pentru România sunt pregătirea acelor măsuri care să readucă România la normalitate şi care să permită relansarea economică şi regăsirea solidarităţii şi a spiritului de cooperare între români şi instituţiile statului", a precizat Orban.

El a menţionat că PNL şi PSD au stabilit "să existe o distribuţie echitabilă a resurselor rezultate în urma progreselor economice, adică să beneficieze de pe urma creşterii economice şi pensionarii şi cei care lucrează în sectorul public, orice persoană care se află într-o situaţie dificilă".

"Vom reuşi cu siguranţă să menţinem cota unică de impozitare. Vom discuta ca în momentul economic potrivit să asigurăm chiar şi o reducere fie a cotei unice, fie a contribuţiilor de asigurări sociale, fie a TVA", a adăugat Orban.

În privinţa colabărării cu UDMR la guvernare, Ludovic Orban că, "aşa cum se relevă şi în protocolul de colaborare semnat cu UDMR", liberalii se vor consulta pentru fiecare pas pe care îl vor face "atât în ceea ce priveşte elaborarea structurii guvernamentale, a programului de guvernare", susţinând că toate aceste lucruri le vor face după 6 decembrie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic