x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordin PDL-ist: Bloguri portocalii la tot cartierul

Ordin PDL-ist: Bloguri portocalii la tot cartierul

25 Ian 2010   •   00:00
Ordin PDL-ist: Bloguri portocalii la tot cartierul

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, luni, după şedinţa BPN, întrebată dacă conducerea partidului i-a reproşat lui Cristian Preda faptul că s-a exprimat pe blog şi nu în partid, că în urma discuţiilor s-a decis ca fiecare dintre lideri să îşi deschidă câte un blog.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, a revenit asupra declaraţiilor făcute în urmă cu câteva săptămâni, când critica faptul că în partid se vorbeşte pe o singură voce, el arătând după şedinţa BPN, că apreciază faptul că se vorbeşte pe mai multe voci, atât în BPN cât şi în afara partidului.

"Dacă în trecut, în alte partide oamenii erau daţi afară dacă aveau altă opinie, în acest caz nu s-a întâlmpat aşa şi sunt bucuros. Nu mi-ar fi plăcut deloc să fiu exclus din acest partid, deci se poate asuma această diversitate", a spus el.

Întrebat dacă membrii BPN i-au reproşat faptul că şi-a exprimat opiniile prin intermediul blogului şi nu în cadrul partidului, Cristian Preda a spus: "Membrii PDL sunt pe cale să înţeleagă cât de importante sunt blogurile şi în România şi în alte părţi. Blogurile sunt o parte a realităţii politice".

Monica Macovei a dorit să facă o completare: "De fapt, s-a decis ca fiecare dintre ei să îşi deschidă câte un blog".

Cristian Preda a prezentat, recent, pe blogul personal o analiză a modului în care ar trebui să se modernizeze PDL, susţinând că "voturile nu se strâng precum profitul unei firme, iar partidul trebuie să asume o libertate de opinie considerabilă", atenţionând că "un partid nu e modern dacă vorbeşte pe o voce".

În replică, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, referindu-se la comentariile europarlamentarului Cristian Preda despre reforma din partid, că acesta este invitat să îşi spună punctul de vedere în forul numărul unu al partidului, Biroul Permanent Naţional.

Un alt lider PDL, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, aprecia că toţi aceia care au ceva de spus despre reformarea formaţiunii trebuie să vină să le spună la partid.

"Cei care au lucruri de spus, să vină să spună în partid, este cel mai simplu, orice opinie poate fi discutată. Să nu credeţi că în BPN toată lumea stă şi toţi spunem «Da» când spune preşedintele partidului. Sunt opinii, se discută", a spus Udrea, despre comentariile europarlamentarului Cristian Preda vizând necesitatea reformării PDL.

Preda a răspuns atunci, tot pe blog, precizând că acceptă invitaţia de a merge ân BPN pentru a-şi exprima opiniile.

×
Subiecte în articol: politic