x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordonanta Rompetrol - PNL si PSD pentru, PD si PRM impotriva

Ordonanta Rompetrol - PNL si PSD pentru, PD si PRM impotriva

25 Ian 2005   •   00:00

Ordonanta de urgenta de transformare a obligatiilor bugetare ale Rompetrol in obligatiuni a primit ieri avizul favorabil al Comisiei economice din Camera Deputatilor cu numai trei voturi impotriva.


MONICA IORDACHE

ARGUMENT. Liberalii au apreciat contributia serioasa la bugetul de stat a companiei conduse de Dinu Patriciu
Cele trei voturi negative au apartinut deputatilor PRM si unicului reprezentant al PD prezent la sedinta, Nicolae Bara. Voturile favorabile au venit de la PSD si PNL. Presedintele comisiei, Mihai Tudose (PSD), a declarat ca initial au existat propuneri de amanare a discutarii acestui subiect, de la PRM, PNL si Ministerul Finantelor, dar, in cele din urma, s-a decis dezbaterea actualui normativ.

DATORII. Deputatul PRM Mircea Purceld a declarat ca ordonanta vizeaza transformarea in obligatiuni a unor datorii de 600 de milioane de dolari si ca actul normativ a fost dezbatut pe baza avizului dat de Guvernul PSD, care a emis ordonanta in octombrie 2003. Deputatul PD Nicolae Bara si-a motivat votul impotriva prin faptul ca din 2003 si pana acum situatia s-a schimbat si ca Ministerul Finantelor ar fi trebuit sa prezinte un bilant al Rompetrol pe anul 2004, pentru a justifica sustinerea ordonantei. "Nu am fost ales ca sa votez ordonantele PSD din 2003", si-a justificat Bara pozitia. In schimb, deputatul PNL Dorinel Ursarescu a sustinut ca liberalii au votat in favoarea ordonantei pentru ca Rompetrol nu ar trebui sa plateasca penalitati pentru datorii istorice. "Desi masura nu este in spiritul liberal, trebuie facuta diferenta dintre Rompetrol si RAFO", a mai spus Ursarescu.

Comisia economica a adoptat un "apendice" al ordonantei, care prevede ca, in termen de 60 de zile de la promulgarea legii, Ministerul Finantelor Publice va promova o hotarare de guvern pentru a reevalua conventia de emisiune, dupa cum a precizat Mihai Tudose.

×
Subiecte în articol: politic