x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paraditorul, paradit. “Portocală”, trimis în instanță pentru falsificare de probe

Paraditorul, paradit. “Portocală”, trimis în instanță pentru falsificare de probe

de Ion Alexandru    |    18 Iun 2020   •   10:58
Paraditorul, paradit. “Portocală”, trimis în instanță pentru falsificare de probe
Sursa foto: Angelo Brezoianu / AGERPRES FOTO

Fostul procuror de “elită” de la Ploiești, Mircea Negulescu, zis “Portocală”, a fost trimis, ieri, în judecată de către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, pentru cercetare abuzivă, influențarea martorilor și inducerea în eroare a organelor judiciare. Este primul dosar privind gruparea protejaților Laurei Kovesi de la DNA Ploiești, trimis de SIIJ în instanță, după “ungerea” fostei șefe de la DNA la conducerea Parchetului European.

 

Conform rechizitoriului, faptele lui Mircea Negulescu datează de pe vremea când acesta activa la Parchetul Curții de Apel Ploiești, prilej cu care a ticluit probe nereale, prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obținerea unui denunț de la o persoană deja cercetată în același dosar. SIIJ notează că, astfel, “Portocală” a consemnat declarații nereale, sub pseudonim, de la mai multe persoane, a realizat acțiuni de determinare, prin constrângere morală asupra a patru persoane, dintre care trei au fost audiate atât cu identitate protejată, cât și cu identitate reală, care au dat declarații mincinoase. În acest fel, fostul procuror a fabricat probe cu privire la săvârșirea unor fapte de evaziune fiscală și corupere a alegătorilor, pentru a trage la răspundere penală o persoană nevinovată.  


Concret, victima lui Negulescu a fost ex-deputatul PSD Vlad Cosma, iar cel care, la presiunile anchetatorului, a furnizat probe nereale împotriva acestuia este omul de afaceri prahovean Răzvan Alexe. La rândul său, Alexe, împreună cu mai mulți oameni de afaceri locali și companii, era urmărit penal de “Portocală” într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro. Printre firmele vizate în cauză se numără și o companie de construcții care ar fi achitat, în anul 2011, cursa aeriană cu care a fost adus de la Jakarta Nicolae Popa, conform unor surse judiciare. Și al cărui sediu a fost percheziționat de “Portocală”, pentru a “anihila” factura care să ateste această plată.
Ulterior, Răzvan Alexe a mai fost trimis în judecată și în dosarul în care “Portocală” încerca să-l “paradească” pe Vlad Cosma. 


Mircea Negulescu este pentru a doua oară trimis în judecată de SIIJ, după ce, în vara anului trecut, împreună cu fostul șef de la DNA Ploiești, Lucian Onea, zis “Lucică”, a fost deferit justiției pentru fabricarea de probe împotriva fostului deputat Sebastian Ghiță. În acest caz, procurorii de “elită” s-au folosit ca “martor” chiar de Vlad Cosma.


 

×
Subiecte în articol: Mircea Negulescu