x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Baiatu’ lu’ tata si sotu’ sotiei au fost unsi sefi la Servicii

Parlament - Baiatu’ lu’ tata si sotu’ sotiei au fost unsi sefi la Servicii

de Monica Iordache Apostol    |    Lavinia Dimancea    |    05 Oct 2006   •   00:00

George Maior, fiul fostului senator PSD Liviu Maior, si consilierul prezi-dential Claudiu Saftoiu, sotul purta-torului de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, au fost validati de Parlament in functii-le de sefi ai SRI, respectiv SIE.

George Maior, fiul fostului senator PSD Liviu Maior, si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu, sotul purtatorului de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, au fost validati de Parlament in functiile de sefi ai SRI, respectiv SIE cu 285 si respectiv 294 de voturi favorabile. Impotriva lui Maior au votat 123 de parlamentari, iar impotriva lui Saftoiu - 114. Dupa cum au anuntat in plen liderii grupurilor parlamentare, voturile impotriva au venit, in cazul lui George Maior, de la PRM si PNL, iar in cazul lui Claudiu Saftoiu - de la PRM si PC. Ca niciodata, alesii au raspuns apelurilor de mobilizare, astfel numarul celor prezenti a urcat pana la un neasteptat 408, din 468 de senatori si deputati.

CRITICI. Inainte de votul secret, liberalii si peremistii au fost cei mai critici la adresa lui George Maior si Claudiu Saftoiu. Tonul l-a dat liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu. "Basescu, in singuratatea sa de la Cotroceni, s-a gandit sa desemneze un om pe care il vazuse de doua ori in viata: o data la reuniunea de vara a PSD si o data pe la Parlament. Cred ca propunerea pe care ne-o face e tocmai unul din acele jocuri politice pe care domnia sa nu a obosit in mod demagogic sa le denunte, care vor dauna si SRI, si evolutiei Romaniei", a declarat Crin Antonescu, adaugand ca George Maior "a achizitionat fregate cu Adrian Nastase si acum modernizeaza servicii cu Traian Basescu".

ACUZATII. Daca tinta liberalilor a fost George Maior, peremistii au pus tirul pe Claudiu Saftoiu. Deputatul PRM Daniela Buruiana l-a numit pe Saftoiu "gazetar lipsit de noroc" si a spus ca "vrea sa faca din SIE o carciumioara la sosea, in care presedintele sa se relaxeze ascultand povesti vanatoresti, dar mai ales marinaresti". Atacul a fost incheiat de senatorul Gheorghe Funar, care a declarat ca Saftoiu a fost colaborator al Securitatii si a cerut amanarea votului, fara succes insa. Dupa aflarea rezultatului, George Maior si Claudiu Saftoiu au depus si juramantul in fata parlamentarilor, urmand ca in zilele urmatoare sa renunte la functiile detinute pana acum.

×
Subiecte în articol: politic săftoiu maior claud