x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii îngroaşă "Lista ruşinii"

Parlamentarii îngroaşă "Lista ruşinii"

de Gabriela Antoniu    |    10 Iun 2010   •   00:00

Liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, şi parlamentarii independenţi Marian Sârbu şi Gabriel Oprea se alătură grupului prin care se fac presiuni pentru susţinerea măsurilor de aşa-zisă austeritate asumate de Guvernul Boc. Ei completează astfel "Lista ruşinii" prin obligarea colegilor de partid de a vota împotriva moţiunii de cenzură depuse de Alianţa PSD+PC şi de a încălca astfel Constituţia.

"Am discutat cu colegii mei, cu tot grupul, am avut şi discuţii individuale. Am discutat cu toţi absenţii care sunt plecaţi în delegaţii, nu avem nici un fel de problemă", a dezvăluit marţi Mircea Toader metodele prin care şi-a diciplinat colegii. Întrebat dacă nu ar putea apărea surprize, având în vedere că votul la moţiune va fi secret, cu bile, liderul PDL a apreciat că nu se va întâmpla acest lucru. Cei care vor să împărtăşească argumentele prin care Mircea Toader şi-a convins colegii să respingă moţiunea de cenzură în favoarea măsurilor Guvernului îl pot contacta la biroul parlamentar din Tecuci, jud. Galaţi, Str. 1 Decembrie 1918 nr. 79, Fax/Tel.: 0236.81.75.77, 0733.558.265.

Şi preşedintele UNPR, deputatul independent Marian Sârbu, încearcă să-şi convingă colegii parlamentari să nu voteze moţiunea, dar prin metode mai puţin diplomatice. El a spus că parlamentarii UNPR care ar vota moţiunea de cenzură ar putea fi excluşi din partid. "În cazuri extreme, ei riscă excluderea", a avertizat Sârbu. El a anunţat marţi că parlamentarii Uniunii nu vor susţine moţiunea de cenzură, argumentând că, în absenţa stabilităţii guvernamentale şi a acordului cu FMI, România riscă să se confrunte cu o criză economică şi socială fără precedent. Cei interesaţi de date concrete despre acest posibil "sinistru" îl pot contacta pe Marian Sârbu la biroul parlamentar din Strada Mihai Viteazul nr.10-11, bl. C5, ap. 3, Bârlad, judeţul Vaslui, tel. 0728.995.511.

Ameninţările la adresa parlamentarilor din UNPR au fost făcute nu numai de Marian Sârbu, ci şi de preşedintele executiv al UNPR, ministrul-deputat Gabriel Oprea. "Dacă cineva votează împotriva partidului, atunci înseamnă că este în afara partidului", a transmis Oprea. Cei care vor să ştie de la ministrul Apărării de ce în cazul parlamentarilor UNPR orice mandat imperativ nu este nul îl pot căuta la biroul parlamentar din Calea 13 Septembrie nr. 139, bl. T1B, sc. 1, ap. 4, Sector 5, Bucureşti, telefon 021/410.29.75 şi 0721.121.212.

×
Subiecte în articol: politic