x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidul Umanist Social Liberal consideră pensiile speciale o sfidare la adresa românilor și de aceea ele trebuie să dispară!

Partidul Umanist Social Liberal consideră pensiile speciale o sfidare la adresa românilor și de aceea ele trebuie să dispară!

15 Sep 2022   •   16:48
Partidul Umanist Social Liberal consideră pensiile speciale o sfidare la adresa românilor și de aceea ele trebuie să dispară!

Partidul Umanist Social Liberal solicită formațiunilor politice parlamentare să facă toate eforturile pentru a elimina cu celeritate pensiile speciale, în acord cu angajamentele luate în campaniile electorale.

Considerăm că tot ceea ce înseamnă program electoral sau promisiune de campanie reprezintă un contract al politicienilor cu cetățenii, iar nerespectarea lor reprezintă un afront direct adus românilor care de ani de zile așteaptă desființarea privilegiilor unor categorii profesionale. De mai bine de un deceniu luptăm, în zadar, pentru eliminarea acestei aberații legislative care este, în mod flagrant, discriminatorie.

Să nu uităm că această măsură a eliminării pensiilor speciale este un obiectiv asumat de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar de termenul de finalizare al procedurilor ne despart mai puțin de trei luni. Parlamentarii trebuie să dezbată și să voteze de urgență pentru desființarea pensiilor speciale.

„Potrivit Constituției toți suntem egali și nimeni nu este mai presus de lege. În acest spirit pensiile speciale reprezintă o discriminare, un act de aroganță și un gol la bugetul de stat. Promisiunea de campanie privind desființarea acestor pensii speciale trebuie respectată și așteptăm ca acest lucru să se întâmple în cel mai scurt timp posibil,” a declarat Daniel Ionașcu, președinte executiv PUSL.

 

×