x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Pasajul Ghica putea fi gata de acum aproape trei ani doar dacă primarul nu se încăpățâna

Firea: Pasajul Ghica putea fi gata de acum aproape trei ani doar dacă primarul nu se încăpățâna

de Redacția Jurnalul    |    07 Sep 2023   •   14:15
Firea: Pasajul Ghica putea fi gata de acum aproape trei ani doar dacă primarul nu se încăpățâna

Pasajul Ghica putea fi gata de acum aproape trei ani „doar dacă primarul general nu se încăpățâna”, spune Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei. Ea menționează că a lăsat pasajul la un stadiu de peste 70%, executat în doar opt luni.

„Am lăsat pasajul la un stadiu de peste 70%, executat în doar 8 luni! A fost nevoie de 3 ani grei pentru restul! Nu e motiv de laudă că se deschide circulația abia acum. Bucureștenii au fost pedepsiți din răzbunare politică. Pasajul Doamna Ghica este al bucureștenilor! Construit pe banii lor și pe răbdarea șoferilor, întinsă la limită! Lucrările sunt pentru oameni, nu ale politicienilor ajunși primari prin minciuni și furt! Au fost bani pentru continuarea lucrărilor, dar un an după alegeri șantierul a fost abandonat și nu s-a văzut picior de muncitor. Mă bucur că se termină chinul oamenilor prelungit cu 3 ani din ambiția primarului Nicușor Dan de a demonstra că a fost greșit tot ce s-a făcut în Administrația Firea. Simpla dovadă că lucrurile au fost făcute cu seriozitate este deschiderea circulației. Dacă erau greșeli, pasajul nu se mai construia”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea afirmă că Pasajul Ghica putea fi gata de acum aproape trei ani „doar dacă primarul general nu se încăpățâna să caute nereguli si lipsuri închipuite”.

„Să nu uităm că nu găseau tablierul metalic care în mandatul meu era lucrat deja de o firma românească la marginea Capitalei. Dar Nicușor Dan și primarul USR de la sectorul 2 au preferat să aducă fier din Italia. Fix ei, marii susținători ai produselor românești au ales să cumpere de peste hotare. Acolo a fost o afacere care miroase și probabil că instituțiile statului vor ancheta. E bine, totuși, că Nicușor Dan și echipa sa a reușit să termine un proiect lăsat moștenire de primarul general social-democrat Gabriela Firea, împreună cu echipa de consilieri generali PSD. Noi l-am găsit aruncat într-un sertar, l-am reanalizat și într-un an lucrările erau avansate. Actualului primar general i-a luat doar trei ani, dar măcar nu s-a descotorosit de proiect așa cum a făcut cu Pasajul Unirii sau Nicolae Grigorescu. Competența unui primar nu stă în a pasa marile proiecte altora, ci în a începe și finaliza lucrările”, adaugă fostul primar general.

Ea spune că Pasajul Doamna Ghica „nu este despre Gabi Firea sau Nicușor Dan, ci despre bucureștenii care pierd timp prețios în trafic zilnic și despre acest oraș care are nevoie să se dezvolte, să se modernizeze”.

„Am demonstrat în mandatul meu că se poate și am finalizat toate lucrările găsite blocate, în stadii incipiente, de la primarii dinaintea mea: Pasajul Sudului, Pasajul Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu, Iancului-Pantelimon, Park&Ride Pantelimon, Lărgire Liviu Rebreanu, străzile și rețelele din cartierul Henri Coandă, modernizarea de la zero a Șoselei Fabrica de Glucoză. Lista poate continua. Îl aștept și pe Nicușor Dan cu o listă a marilor proiecte de infrastructură și investiții finalizate în mandatul său. Bani a avut mai mulți, nu se mai poate plânge la infinit”, încheie Firea.

„În calendar am spus că dăm drumul înainte de începerea şcolii - ne-am ţinut de cuvânt, spune primarul general al Capitalei”, Nicușor Dan, la deschiderea circulației rutiere pe Pasajul Doamna Ghica.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pasajul ghica Gabriela Firea