x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paul Porr (FDGR): Nominalizarea lui Iohannis va fi benefică pentru relaţia României cu Germania

Paul Porr (FDGR): Nominalizarea lui Iohannis va fi benefică pentru relaţia României cu Germania

de Agerpres    |    07 Feb 2014   •   18:19
Paul Porr (FDGR): Nominalizarea lui Iohannis va fi benefică pentru relaţia României cu Germania

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, consideră că nominalizarea lui Klaus Iohannis ca ministru de Interne şi vicepremier va fi benefică pentru relaţia României cu Germania.

Liderul comunităţii germane din România a subliniat că "va face o impresie în general, bună, în Europa şi în Vest, faptul că un minoritar a ajuns în Guvern şi într-o funcţie atât de înaltă".

Consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban s-a declarat "plăcut surprinsă" la auzul veştii că primarul Iohannis a fost nominalizat pentru funcţia de ministru de Interne şi vicepremier, lucru pe care i l-a mărturisit lui Porr într-o întâlnire pe care au avut-o la sediul FDGR, însă, deocamdată nu a făcut niciun comentariu oficial.

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, a declarat că nominalizarea lui Iohannis ca ministru şi vicepremier "este un fapt fără precedent" pentru minoritatea germană din România.

"Este un fapt fără precedent. Nu am avut niciun ministru etnic german, pentru că Klaus Iohannis a refuzat în anumite rânduri. Nu am avut miniştri, e o premieră şi o deosebită onoare pentru minoritatea germană din România", a spus deputatul FDGR.

Întrebat dacă nominalizarea lui Klaus Iohannis va ajuta în relaţia dintre România şi Germania, Ganţ a răspuns: "Relaţiile dintre România şi Germania nu vor avea decât de câştigat".

În opinia lui Ovidiu Ganţ, "domnul Iohannis este cu siguranţă, cel mai cunoscut om politic român, în Germania, unde este extrem de apreciat".

Deputatul FDGR apreciază că "Iohannis ar fi putut să fie un foarte bun ministru al Educaţiei, cum probabil ar putea să fie şi un foarte bun ministru de Externe".

Primarul municipiului Sibiu, prim-vicepreşedinte al PNL, Klaus Iohannis, a anunţat oficial, printr-un comunicat de presă, că a acceptat să fie nominalizat pentru ministrul de Interne şi funcţia de vicepremier.

"Am acceptat să fiu nominalizat pentru Ministerul de Interne şi pentru funcţia de vicepremier", afirmă Iohannis în comunicat.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis fdgr