x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL îi cere premierului să anuleze organizarea referendumului şi ordonanţele privind CC

PDL îi cere premierului să anuleze organizarea referendumului şi ordonanţele privind CC

de Mediafax    |    12 Iul 2012   •   16:35
PDL îi cere premierului să anuleze organizarea referendumului şi ordonanţele privind CC

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, joi, ca PDL ii cere premierului Victor Ponta "sa anuleze de urgenta" ordonantele care restrang atributiile CC si care modifica Legea de organizare a referendumului, aratand ca in caz contrar democrat-liberalii solicita prim-ministrului demisia.

"Ii cerem lui Victor Ponta sa anuleze de urgenta toate Ordonantele neconstitutionale, in caz contrar ii solicitam demisia", a spus Raluca Turcan, intr-o conferinta de presa.

Ea a aratat ca Victor Ponta "minte in strainatate" in timp ce in Romania "incalca legea in continuare".

Turcan a mai spus ca lui Victor Ponta "i s-a aratat in UE ca in Romania statul de drept nu este PSD" si ca acesta a promis ca referendumul se va desfasura in acord cu decizia Curtii Constitutionale potrivit careia referendumul este validat daca exista prezenta a jumatate plus unu din numarul total de alegatori.

"In Romania colegii lui Victor Ponta din USL l-au contrazis astazi pe acesta si au spus ca referendumul nu are nevoie de pragul de validare cerut de CC. Ne-am fi asteptat de la Victor Ponta sa vina cu urmatoarea solutie, o Ordonanta de urgenta prin care sa anuleze cele doua ordonante care se refera la restrangerea atributiilor CCR si respectiv la modificarea legii de organizare a referendumului", a aratat Raluca Turcan.

Ea a precizat ca Guvernul poate da o ordonanta de urgenta si potrivit Constitutiei in cinci zile de la emiterea ordonantei de urgenta Parlamentul se reuneste pentru a o dezbate.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta raluca turcan