x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Plafonul garanţiilor care pot fi emise în programul Prima Casă, suplimentat cu un miliard de lei

Plafonul garanţiilor care pot fi emise în programul Prima Casă, suplimentat cu un miliard de lei

30 Iul 2013   •   21:18
Plafonul garanţiilor care pot fi emise în programul Prima Casă, suplimentat cu un miliard de lei
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul programului "Prima Casă" va fi suplimentat cu un miliard de lei, dintre care 300 de milioane de lei vor fi destinaţi achiziţiei locuinţelor construite de ANL, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de marţi a Guvernului, informează agerpres.ro.

"Actul normativ introduce dispoziţii, la nivelul normelor metodologice, care să permită gestionarea eficientă a plafoanelor de garantare reutilizate în cadrul programului "Prima Casă". Pentru anul 2013 se suplimentează plafonul garanţiilor care pot fi emise potrivit art. 1, alin. (3), din OUG nr. 60/2009, cu 1 miliard RON, din care 300 milioane RON sunt destinate pentru achiziţie locuinţelor construite de ANL, în scopul valorificării stocului de locuinţe existent, iar garanţiile se vor acorda şi se vor plăti numai în monedă naţională", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului. 

Hotărârea modifică şi completează Anexele nr. 1 şi nr. 2 ale HG nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima Casă". 

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că Guvernul a ajuns la un acord cu partenerii internaţionali privind rectificarea bugetară, urmând să aibă loc o creştere a plafonului de garanţii pentru o serie de programe, precum "Prima Casă".

"Plafonul de garanţie a fost crescut cu două miliarde de lei, pentru a stimula şi a putea ajuta anumite programe naţionale, programul 'Prima Casă'. Mai sunt şi alte programe în care avem o creştere, repet, a plafonului de garanţii", a precizat premierul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Precizările au fost făcute după ce premierul a avut o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, la întâlnire participând şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.  

×
Subiecte în articol: prima casă rectificare bugetara