x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Plan de bataie - PSD schimba defensiva cu ofensiva

Plan de bataie - PSD schimba defensiva cu ofensiva

24 Ian 2005   •   00:00

Delegatia Permanenta a PSD s-a reunit ieri, in prima sedinta, la aceasta intalnire participand si fostul presedinte Ion Iliescu.


ANIELA NINE

Membrii Delegatiei Permanente, "cea mai buna formula executiva a partidului", dupa cum a spus Adrian Nastase, au avut ieri nevoie de aproape patru ore pentru a stabili "planul de bataie" pentru perioada urmatoare, avand in vedere "nevoia de a trece de la o perioada defensiva la una ofensiva", cum a precizat liderul PSD. In principal, discutiile Delegatiei Permanente au vizat teme strict organizatorice.

Recunoscand ca pentru PSD urmeaza o "perioada complicata", Adrian Nastase a discutat si despre activitatea grupurilor de reactie rapida, care vor monitoriza activitatea Guvernului. " Nu dorim o activitate strict negativa la adresa Guvernului. Dorim sa vedem, din ceea ce se intampla la nivel guvernamental, ceea ce au fost ideile noastre anterioare, cum putem sa evitam, pe de o parte, incercarile de demonizare a partidului, iar, pe de alta parte, cum putem sa pas tram in atentia publicului unele angajamente facute in campania electorala", a precizat Nastase una din directiile de actiune ale PSD in perioada urmatoare.

CONTRADICTII. Prezenta fostului sef al statului, Ion Iliescu la Delegatia Permanenta a PSD a fost justificata diferit de liderii partidului, unii spunand ca acesta este membru al Delegatiei, in calitatea sa de lider al grupului parlamentar din Senat, altii ca este invitat Adrian Nastase este cel care "a tinut sa precizeze" calitatea in care fostul sef de stat a participat la sedinta Delegatiei Permanente. "A participat si Iliescu. Vreau sa clarific acest lucru. Este o invitatie facuta in baza unei hotarari a Congresului, care l-a invitat sa revina in conducerea partidului, in calitate de presedinte fondator, presedinte al grupului senatorial", a spus Nastase.

La randul sau, Miron Mitrea, vicepresedinte al partidului, a declarat ca Iliescu ar trebui sa primeasca o functie foarte importanta in conducerea partidului, precizand insa ca el "nu crede in functii onorifice".

×
Subiecte în articol: politic