x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PMP: ”Ponta ar trebui să demisioneze. A plecat în Turcia să se ascundă de justiție”

PMP: ”Ponta ar trebui să demisioneze. A plecat în Turcia să se ascundă de justiție”

21 Iun 2015   •   17:30
PMP: ”Ponta ar trebui să demisioneze. A plecat în Turcia să se ascundă de justiție”
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Partidul Mişcarea Populară (PMP) susţine, într-un comunicat de presă, că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze şi îl acuză pe acesta că a plecat în Turcia pentru a se ascunde de justiţie.

"Nu este clar de ce Victor Ponta a plecat în Turcia exact în ziua în care trebuia să se prezinte la DNA, pentru a-i fi prezentate acuzaţiile din dosar şi a fi începută urmărirea penală împotriva sa. Nu este clar de ce medicina românească, recunoscută şi respectată în plan european, nu este suficient de bună pentru pacientul Victor Ponta, dar suficient de bună pentru milioane de alţi pacienţi. (...) Nu este prima oară când Victor Ponta se ascunde de justiţie. Ne amintim cum şi-a mutat biroul la Ministerul Apărării Naţionale, în plin scandal Duicu, de frica de a nu fi implicat şi acuzat în dosarul respectiv", se arată în comunicat.

De asemenea, se mai precizează că presiunile externe asupra premierului au crescut iar soluţia cea mai simplă ar fi demisia din funcţie.

"După implicare într-un dosar penal, au crescut presiunile externe asupra lui Victor Ponta, care s-a ascuns de procurori sub pulpana imunităţii parlamentare. Singura companie externă pe care Ponta şi-o mai poate permite se reduce la Putin, Lukasenko, Erdogan. Laşitatea premierului Ponta se regăseşte iarăşi în fuga sa în Turcia, în speranţa că va câştiga timp în confruntarea cu procurorii DNA. Soluţia simplă pentru Victor Ponta ar fi demisia, până îşi rezolvă problemele penale pe care le are. Care ar fi alternativa la demisie? Să stea fugar 45 de zile, când va fi revocat automat de preşedintele Iohannis?", scrie sursa citată.

×
Subiecte în articol: pmp Victor Ponta