x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL i-a dat OK-ul lui Theodor Stolojan

PNL i-a dat OK-ul lui Theodor Stolojan

06 Feb 2004   •   00:00

Theodor Stolojan a devenit oficial candidatul la Presedintie al Aliantei PNL-PD.

El a fost validat ieri de Delegatia Reprezentantilor Nationali a PNL cu unanimitate de voturi. Liderul PNL a trebuit sa depaseasca doar un moment formal, de procedura, evenimentul nestarnind nici macar interesul liberalilor, care au preferat sa stea pe holuri la suete, nu in sala in care se tineau discursuri. Cel care a animat insa reuniunea a fost liderul democrat Traian Basescu, care a tinut sa certifice prin prezent a sa sprijinul pe care si PD il acorda lui Stolojan.

Prietenie
Liderul PD i-a asigurat pe liberali ca are o relatie foarte buna cu Stolojan, "cimentata" nu numai din vremea cand faceau parte din acelasi guvern, ci si din perioada in care era negociator al programului PHARE cu Banca Mondiala, iar Stolojan "un inalt functionar " al acestei institutii. "Nu exista saptamana sa nu sun la Washington, iar in timpul escalelor pe care dl Stolojan le facea la Bucuresti ne intalneam si mai discutam cum sa impingem programul inainte", a povestit Basescu. Liderul PD l-a asigurat pe Stolojan de tot sprijinul democratilor si a spus ca cele doua partide au obligatia sa le dea romanilor "un presedinte cinstit", deosebit de Ion Iliescu, pe care Basescu l-a numit "presedintele hotilor din PSD".
Dupa ce i-a urecheat pe liberali ca au ramas in urma cu elaborarea pe domenii a programului de guvernare al PNL, liderul PNL Theodor Stolojan le-a cerut liderilor de filiale sa-i prezinte "un calendar facut pe minute" cu tot ceea ce vor sa faca pentru ca PNL sa castige alegerile.( MONICA IORDACHE )

×
Subiecte în articol: politic pnl stolojan