x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL si PD se leapada de statutul parlamentarului

PNL si PD se leapada de statutul parlamentarului

23 Mar 2004   •   00:00

Conducerea Aliantei PNL-PD neaga faptul ca parlamentarii liberali si democrati ar fi semnat initiativa legislativa referitoare la statutul parlamentarului, depusa la Camera Deputatilor.

Proiectul stabileste ca alesii vor primi pensii calculate in functie de numarul anilor petrecuti in Parlament: de la 35 la suta din indemnizatia actuala, pentru cei care au avut un singur mandat, pana la 45 la suta, pentru cei care au avut trei sau mai multe mandate de deputat sau senator. Presedintele executiv al PD, Emil Boc, a declarat ieri ca, desi „initiatorii spun ca au semnaturi (din partea deputatilor PD si PNL - n.r.), nu am vazut listele". Drept urmare, vicepresedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca parlamentarii liberali si democrati nu vor sustine, prin vot, proiectul de statut.

FARA PRIVILEGII. In alta ordine de idei, preºedintele executiv al PD, Emil Boc, propune ca parlamentarii in exercitiu sa nu aiba dreptul sa-ºi aprobe drepturi ºi privilegii. El doreste ca orice act normativ referitor la drepturile deputatilor ºi senatorilor sa se aplice numai de la inceputul mandatului urmator, astfel incat membrii Camerei Deputatilor ºi Senatului sa nu aiba posibilitatea sa se preocupe de satisfacerea propriilor interese „post-mandat".
(CAMELIA IONESCU)

×
Subiecte în articol: politic