x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pogea, avizat negativ de Comisiile reunite pentru Buget şi Finanţe ale Parlamentului

Pogea, avizat negativ de Comisiile reunite pentru Buget şi Finanţe ale Parlamentului

28 Oct 2009   •   00:00

Ministrul Gheorghe Pogea a fost avizat negativ pentru portofoliul Finanţelor de către Comisiile reunite pentru Buget şi Finanţe ale Parlamentului, el primind 15 voturi "pentru" şi 23 de voturi "împotrivă".

În favoarea lui Pogea au votat doar parlamentarii PDL, în timp ce reprezentanţii Grupului minorităţilor s-au abţinut la vot.

Împotriva lui Pogea au votat PSD, PNL şi UDMR. Pogea a plecat de la Parlament după audierea sa, dar înainte ca parlamentarii din Comisii să voteze.

"Votul nu are treabă cu răspunsurile la întrebări, el are treabă cu dimensiunea politică care a fost exprimată şi astăzi s-a cofirmat: Indiferent ce veţi răspunde, noi vă vom da aviz negativ. Trăiască politica!", a spus Pogea, la finalul audierilor.

De altfel, Pogea nu a dorit să rămână în sală la momentul votului, care a fost secret. De altfel, şi reprezentanţii presei au fost rugaţi să părăsească sala.

Pogea a spus că anticipează rezultatul negativ al votului şi le-a transmis parlamentarilor din comisiile reunite de buget-finanţe că vor rămâne pentru el "buni colegi".

Pogea şi-a anunţat deschiderea în continuare faţă de Parlament şi a spus că nu îl va afecta rezultatul votului, dintr-un singur considerent, anume că nu ar fi crezut că "politica poate să ajungă atât de departe încât să învingă compteneţele şi criteriile". 
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic