x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

16 Ian 2005   •   00:00

17 IANUARIE 2005

Presedintia PNL - Tariceanu, sustinut de 16 filiale

Liderii a 16 filiale PNL din Transilvania au decis, sambata, la Cluj-Napoca, sustinerea candidaturii lui Calin Popescu Tariceanu la presedintia partidului, la Congresul din 4-6 februarie. Intr-o declaratie data la finalul unei reuniuni desfasurate la Cluj-Napoca si intitulata "2005 - sansa restructurarii politice pe termen lung", liberalii ardeleni precizeaza ca sustin demersurile actualei conduceri a PNL de elaborare a unui nou statut al partidului, ce urmeaza a fi dezbatut la Congres. (Elena Stanciu)

Autonomie - CNS va organiza referendumuri

Presedintele UCM Covasna, Gazda Zoltan, a declarat, sambata, Mediafax, ca in Gheorgheni si in localitatile din zona se va organiza, in 29 ianuarie, referendum pentru autonomia Tinutului Secuiesc, desi hotararile in acest sens luate de cele cinci consilii locale din zona au fost atacate in contencios administrativ de Prefectura. In opinia lui Gazda, organizarea referendumului nu este ilegala, motiv pentru care atacarea deciziilor in contencios este de neinteles. (Aniela Nine)

Galati - Nemultumiri in PD

Numirea subprefectului Vasile Curduman din partea Blocului National Democrat (BND) a generat insatisfactie in sanul PD Galati, care se considera nedreptatit prin pierderea acestei functii. "Este o masura nedreapta, incorecta, care creeaza o stare de profunda nemultumire in randul membrilor si al electoratului PD Galati, ce duce la sciziuni iremediabile, prin plecarea din partid a unor consilieri si primari alesi. Exista deci pericolul pierderii majoritatii in Consiliul Local Municipal Galati si in Consiliul Judetului", se arata intr-un document trimis presedintelui interimar PD, Emil Boc, de Biroul Permanent Judetean al PD Galati. (Erik Hoosz)

Propunere PD - Presa, la lucrarile din comisii

Deputatii PD vor propune colegilor din PNL, UDMR si PUR un proiect de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor care sa vizeze imbunatatirea activitatii parlamentare si un nou statut al deputatului. "Filosofia parlamentara actuala pune prea mare accent pe nomenclatura Camerei Deputatilor, deputatul in sine neavand un rol mai important decat aceasta nomenclatura", a declarat Cozmin Gusa, liderul grupului PD. Deputatii PD vor sustine totodata, "intr-un mod neechivoc", prezenta presei, societatii civile si a organizatiilor profesionale, pe domenii de competenta, la lucrarile comisiilor permanente. (Oana Stancu)
×
Subiecte în articol: politic