x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

11 Ian 2005   •   00:00

12 ianuarie 2005

Secretari de stat - UDMR cere opt posturi

UDMR solicita opt posturi de secretar de stat, a declarat ieri senatorul Puskas Balint, citat de Mediafax. Potrivit lui Puskas, printre ministerele vizate de Uniune se numara Ministerul de Externe, cel al Agriculturii, al Mediului, al Sanatatii, al Educatiei si Ministerului Culturii. De asemenea, UDMR ar solicita si un post de subsecretar de stat in cadrul Guvernului. (Aniela Nine)

Ceremonie - Noii prefecti au depus juramantul

Noii prefecti au depus ieri juramantul pentru investirea in functie in fata premierului Tariceanu si a ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, intr-o ceremonie la ministerul de resort, transmite Mediafax. Printre autoritatile care au depus juramantul s-a aflat si prefectul judetului Covasna, Ervin Gyorgy, a carui numire a fost contestata de liderii judeteni ai Aliantei. Legea 340/2004 privind institutia prefectului prevede ca, la numirea in functie, prefectul si subprefectul depun juramantul in fata premierului.

Alegeri anticipate - "PSD ar avea doar de castigat"

PSD ar avea doar de castigat daca ar fi alegeri anticipate, insa cel care va provoca aceste alegeri va fi raspunzator de o eventuala criza politica, a declarat ieri liderul PSD Adrian Nastase la Radio Info Pro. "Voturile care ar merge, spre exemplu, la UDMR, care se teme ca nu ar mai intra in Parlament, s-ar redistribui, PUR, in mod evident, ar fi intr-o situatie mai delicata, iar cei care au votat neconditionat pe un vot negativ impotriva noastra si in favoarea D.A. ar putea sa se mai gandeasca o data, si, in opinia mea, rezultatele pentru noi ar putea sa fie mult mai bune. De aceea, eu nu cred ca o astfel de varianta ne-ar dezavantaja. Dar, repet, pentru tara, nu ar fi o solutie buna", a explicat Nastase.

PNL - Rezolutie pentru Primaria Capitalei

Liberalii bucuresteni se vor reuni astazi intr-o sedinta a intregii organizatii, in cadrul careia vor adopta o rezolutie privind desemnarea candidatului partidului la Primaria Capitalei, precizeaza un comunicat al PNL. Conducerea PNL Bucuresti l-a desemnat, recent, pe seful filialei, Ludovic Orban, candidat in cursa interna din Alianta D.A. pentru postul de primar al Capitalei. La sedinta sunt invitati presedintele partidului, premierul Calin Popescu Tariceanu, precum si parlamentari PNL din circumscriptia Bucuresti.

Arges - Directori schimbati de prefect

Noul prefect de Arges, Ion Carstoiu, a declarat ieri ca va schimba toti directorii institutiilor aflate sub coordonarea prefecturii, informeaza Mediafax. Este vorba de aproximativ 30 de persoane. "Toti directorii din institutiile descentralizate vor fi schimbati. Nu vreau sa spun ca unii dintre ei n-ar fi competenti, dar ei au fost pusi in functii de PSD si nu vom putea aplica programul de guvernare cu oameni care au aplicat alte idei. In maximum o luna vor fi facute toate schimbarile", a declarat Ion Carstoiu.
×
Subiecte în articol: politic