x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Numirea şefului DNA se amână până la clarificarea procedurilor. Cum a fost Kovesi şef la DNA pentru două ore

Numirea şefului DNA se amână până la clarificarea procedurilor. Cum a fost Kovesi şef la DNA pentru două ore

02 Apr 2013   •   10:50
Numirea şefului DNA se amână până la clarificarea procedurilor. Cum a fost Kovesi şef la DNA pentru două ore
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat că nominalizarea unor şefi la parchete şi la DNA se amână, afirmând că în discuţia de azi cu Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a vorbit doar de procedura de urmat.

"Nu am făcut niciun fel de nominalizare şi nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici, la întâlnirea cu secţia de procurori, nici cu altă ocazie. Am avut o discuţie despre procedură: dacă mergem pe procedura prevăzută în acest moment de lege, cu propunerea ministrului Justiţiei, avizul CSM şi numirea de către preşedinte sau dacă mergem pe acea procedură discutată şi cu ministrul Pivniceru şi cu Comisia Europeană, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu secţia de procurori. Opinia membrilor secţiei de procurori este de a merge pe o procedură de selecţie, cu toate acele etape. Am luat act de acest punct de vedere şi am spus foarte clar că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne înţelegem asupra procedurii de urmat şi acesta este rezultatul", a spus Ponta, adăugând că de procedura de selecţie se va ocupa viitorul ministru al Justiţiei.

Declaraţia acestuia a venit după câteva ore de confuzie provocată de un răspuns al lui Ponta, care a fost înţeles greşit.

Înainte de şedinţa de la CSM, ziariştii l-au întrebat pe premier dacă o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA. 

"Da", a răspuns Ponta, înainte să se urce în automobil.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat că premierul a fost înţeles greşit, acesta crezând că a fost întrebat dacă va da declaraţii după şedinţa CSM.

"Premierul nu face declaraţii peste umăr la întrebări atât de importante. El a răspuns la întrebarea dacă va face declaraţii pe această temă şi a răspuns : «Da, la CSM»", a precizat Zaharescu.

După şedinţa de la CSM, Ponta a declarat că nu a mai discutat cu Laura Codruţa Kovesi de mai bine de un an.

"Nu am vorbit cu doamna Kovesi cred că de un an. În toate domeniile se vehiculează nume. Eu nu am discutat despre niciun fel de nume. Eu nu am vorbit niciodată cu vreun magistrat, dacă doreşte să fie sau nu. Nu am avut ocazia. Nici nu aveam de ce să vorbesc, până nu stabileam procedura. Ca orice jurist, ştiu că prima dată stabileşti procedura şi după aceea treci la fond", a afirmat Victor Ponta.


×
Subiecte în articol: codruţa kovesi sef dna Victor Ponta