x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta acuză presiuni, prin intermediul lui “Portocală”, pentru a nu vota moțiunea de cenzură

Ponta acuză presiuni, prin intermediul lui “Portocală”, pentru a nu vota moțiunea de cenzură

de Ion Alexandru    |    20 Aug 2020   •   10:20
Ponta acuză presiuni, prin intermediul lui “Portocală”, pentru a nu vota moțiunea de cenzură

Ieșirea publică, pe un post de televiziune, a fostului procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, zis “Portocală”, care a afirmat că există probe că Sebastian Ghiță i-ar fi dat lui Victor Ponta, în 2012, 2,5 milioane de dolari, l-a determinat pe liderul Pro România să acuze presiuni din partea “Mafiei politice”, însă că nu se lasă intimidat. “Vom vota moțiunea de cenzură”, afirmă fostul premier, adăugând că anumite cercuri de presiune l-au scos pe “interlopul <>” din arest să îl înjure. într-un dialog cu un cititor de pe pagina sa de Facebook, Ponta susține că, deși nu a semnat textul moțiunii, o va vota. 

 

Într-o postare fulminantă pe contul său de socializare, Victor Ponta scrie că Pro România va vota moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban. “Mergem în alegerile locale și nu facem blaturi cu tot felul de baroni și lipitori la contracte pe bani publici. Iar abuzurile și ticăloșiile comise de <> nu le vom lăsa, de frică, nepedepsite”, arată acesta. Ponta dezvăluie că, “în septembrie 2016, eram în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Trebuia să fiu împiedicat să ajut PSD să câștige, și Mafia politică i-a dat ordin lui <> să îmi facă dosarul <>. Dar judecătorii i-au dat peste bot, văzând probele falsificate. (…) În 2020, Mafia reacționează așa cum a făcut mereu. Același interlop <> Negulescu este scos din arest și dus a televizor de niște infractori, pentru banii murdari dați de Guvernul Orban, care se teme de Pro România. După <> și alți pungași, probabil o să-l scoată și pe Dincă ucigașul să ne înjure”.


În aceeași postare, Ponta afirmă: “Degeaba, hoților, <> și <>, tot o să votăm moțiunea de cenzură. Tot o să candidăm la alegerile locale”. O cititoare l-a întrebat direct pe fostul premier: “Victor, de ce nu ai semnat moțiunea de cenzură?”, iar Ponta i-a răspuns ferm: “VOTĂM PENTRU”.

 

Calendarul moțiunii, stabilit de CEx-ul PSD

 

Imediat după interviul acordat de Mircea Negulescu, în care a vorbit despre o presupusă plată făcută de Sebastian Ghiță către Victor Ponta, de 2,5 milioane de dolari, pe piață a apărut zvonul că aceste “dezvăluiri” aveau rolul de a-l determina pe liderul Pro România să nu voteze moțiunea de cenzură. Din reacția lui Ponta, rezultă că acest scenariu nu este tocmai o legendă.
PSD va decide, mâine, în cadrul ședinței CEx, calendarul moțiunii de cenzură. Purtătorul de cuvând al social-democraților a confirmat, ieri, că negocierile cu partidul lui Victor Ponta au avut succes, parlamentarii Pro România votând pentru dărâmarea Guvernului. “În principiu, votul se spune că ar trebui să fie după 3 zile după ce a fost citită în plen. După 3 zile poate pica oricând, și după 3 zile, și după 7 zile”, a precizat acesta, adăugând că PSD a discutat cu toate partidele din Parlament, în afară de PNL și PMP. “Victor Ponta a spus că va vota împreună cu grupul Pro România. Sper din suflet să facă ceea ce spune. Sunt discuții în curs și cu UDMR. Ne așteptăm ca inclusiv parlametari UDMR și USR să voteze această moțiune”, a conchis Romașcanu.

 

 

×