x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: "Antonescu nu ar trebui să implice CSM în bătălia Parlament-preşedinte"

Ponta: "Antonescu nu ar trebui să implice CSM în bătălia Parlament-preşedinte"

10 Noi 2009   •   00:00

Liderul PNL, Crin Antonescu, a greşit adresându-se CSM cu privire la conflictul constituţiaţional dintre Parlament şi Preşedinţie, a afirmat purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta. În opinia vicepreşedintelui PSD, a treia putere în stat, Justiţia, nu trebuie atrasă în conflictele dintre celelalte două puteri, Parlament şi Executiv.



"Domnul Antonescu, în calitatea sa de candidat la Preşedinţie, de om care îşi doreşte să fie preşedinte al ţării, ar trebuie să ştie că CSM este a treia putere în stat, iar a treia putere nu se implică în conflictele dintre celelalte două, dintre Parlament şi Executiv", a susţinut Ponta, referindu-se la demersul liderului PNL.

El a explicat că liderul PNL face o greşeală încercând să atragă cea de-a treia putere în stat în acest conflict.

"Antonescu face o greşeală în momentul în care, în această bătălie legitimă a Parlamentului împotriva şefului statului, vrea să atragă şi a treia putere. Important este să câştigăm noi această bătălie, ca Legislativ. Cred că s-a adresat greşit cu scrisoarea respectivă", a subliniat Ponta.

Liderul PNL Crin Antonescu a transmis, astăzi, o scrisoare preşedintelui CSM, în care îi solicită sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu existenţa unui conflict juridic, de natură constituţională, între preşedintele ţării şi Parlament, cu privire la procedura de învestitură a Guvernului.

Antena3

×
Subiecte în articol: politic