x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: CFR Marfă - în telenovela studioului Cotroceni. Privatizarea va fi reluată dacă procedura nu se finalizează cu bine

Ponta: CFR Marfă - în telenovela studioului Cotroceni. Privatizarea va fi reluată dacă procedura nu se finalizează cu bine

30 Iul 2013   •   18:10
Ponta: CFR Marfă - în telenovela studioului Cotroceni. Privatizarea va fi reluată dacă procedura nu se finalizează cu bine

Premierul Victor Ponta a avertizat marţi că, dacă privatizarea CFR Marfă nu se va încheia cu bine, va fi instituit management privat şi repornită procedura, el calificând problema apărută în acest caz drept o "telenovelă de la studioul Cotroceni", informează agerpres.ro.

"Sper să se finalizeze cu bine procedura de privatizare, nu se finalizează cu bine din cauza celor care îşi fac partide acum, avem management performant şi repornim procedura în aşa fel încât să putem să dăm o certitudine de viitor pentru CFR Marfă", a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

În context, el i-a solicitat secretarului de stat de la Ministerul Transporturilor să ofere presei cele trei decizii ale CSAT cu privire la privatizarea companiei.

"Despre Transporturi, telenovela de la studioul Cotroceni: cred că noi trebuie să fim cei serioşi. Am făcut toate documentele şi vă rog, domnule secretar de stat, să daţi din nou presei cele trei decizii ale CSAT referitoare la CFR Marfă. Este adevărat că se contrazic între ele, dar a fost acelaşi preşedinte al CSAT în toate trei şi pe cea de-a patra am dat-o şi eu, cea în care se spune foarte clar că trebuie avizat de către CSAT atunci când este vorba de preluarea controlului asupra unei societăţi. Eu o să mă ocup alături de viitorul ministru al Transporturilor, dar eu sunt cel responsabil", a mai spus premierul.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat de trei ori până în prezent privatizarea CFR Marfă, a declarat vinerea trecută purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, după ce Preşedinţia a arătat că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie.

Executivul a aprobat miercurea trecută hotărârea privind privatizarea CFR Marfă şi a anunţat că va transmite actul normativ CSAT spre avizare.

×