x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre avertismentul preşedintelui Lituaniei: Aşa sunt şefii de stat din Europa, mai sfătoşi

Ponta, despre avertismentul preşedintelui Lituaniei: Aşa sunt şefii de stat din Europa, mai sfătoşi

de Veronica Micu    |    12 Sep 2012   •   14:08
Ponta, despre avertismentul preşedintelui Lituaniei: Aşa sunt şefii de stat din Europa, mai sfătoşi

Victor Ponta sustine ca atentionarile facute de presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, cu privire la instabilitatea politica a Romaniei, denota faptul ca toti sefii de stat din Europa sunt "mai sfatosi", in timp ce premierii "sunt cu treaba".

"Ma gandesc ca asa sunt toti presedintii in Europa: mai sfatosi. Prim-ministrii sunt cu treaba", a declarat Ponta.

Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat astazi, la Palatul Cotroceni, ca instabilitatea politica din Romania se reflecta in capacitatea tarii de a performa in UE, dand ca exemplu absorbtia scazuta a fondurilor europene.

"Acesta este un avertisment: daca nu veti fi capabili sa va maturizati si sa va comportati responsabil politic, atunci povara va fi pe umerii poporului, nu veti putea avea suficiente resurse de la UE, nu vi se va deschide accesul la Schengen, iar acesta va fi esecul tuturor partidelor politice", a afirmat presedintele Lituaniei.

In opinia acesteia, fiecare politician ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru viitorul tarii, iar alegerile electorale trebuie sa demonstreze ca nu este important daca pierzi sau castigi, ci este importat ce faci cu puterea dupa ce o obtii.

×