x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Guvernul vrea să achiziționeze măști de 50 de milioane de euro

Ponta: Guvernul vrea să achiziționeze măști de 50 de milioane de euro

de Ion Alexandru    |    16 Iun 2020   •   09:22
Ponta: Guvernul vrea să achiziționeze măști de 50 de milioane de euro

Victor Ponta acuză Guvernul Orban că dorește prelungirea stării de alertă, pentru că, la finalul săptămânii trecute, prin Ministerul Sănătății, a fost lansată o nouă achiziție de măști faciale, prin procedura de negocierii directe, fără publicarea prealabilă un unui anunț de participare. Liderul Pro România a publicat, pe contul său de socializare, un document cu privire la această afacere, care ar trebui să se deruleze, spune acesta, chiar astăzi.

“Suma este de 193 de milioane de lei, plus TVA. Aproximativ 50 de milioane de euro, adică pensia minimă plătită lunar către 200.000 de pensionari! Termenul de depunere a ofertelor este până mâine (astăzi – n.red.), la ora 15!!! Prietenii știu de ce (nu e așa că aveți toți pe acasă cam 100 de milioane de măști, să veniți mâine cu ele?). Prețul de achiziție este de 1,68 RON plus TVA (oamenii răi spun că, acum, poți să imporți câte măști vrei, din Turcia, cu 0,48 RON)”, scrie Victor Ponta. 


Fostul premier îi acuză pe actualii guvernanți că “au schimbat specificația tehnică, din <>, în <>” și că “au scos cerința să fie <> (deci pot fi oricum)”. “Săptămâna asta, pleacă 50 de milioane de euro de la buget, că tot nu are Guvernul bani pentru alocații! Totul este posibil în stare de urgență! Altfel, trebuia licitație deschisă și transparentă! Ca să nu mai întrebați de ce a cerut PNL prelungirea cu 30 de zile!”, a conchis liderul Pro România.

 

×