x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta îl asigură pe Erdogan de susținerea absolută și necondiționată pentru integrarea în UE a Turciei

Ponta îl asigură pe Erdogan de susținerea absolută și necondiționată pentru integrarea în UE a Turciei

19 Sep 2013   •   21:04
Ponta îl asigură pe Erdogan de susținerea absolută și necondiționată pentru integrarea în UE a Turciei

Premierul Victor Ponta l-a asigurat joi pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, de susținerea "absolută și necondiționată" a României pentru procesul de integrare a Turciei în UE, informează agerpres.ro.

"Europa are nevoie de Turcia, în egală măsură în care Turcia are nevoie de Europa. Cred cu adevărat că o Europă care ar include Turcia este o Europă mai puternică, mai respectată pe plan internațional și în mod sigur standardele europene ne fac pe toți să progresăm în sensul democrației, al dezvoltării noastre economice", a declarat Ponta la Ankara, într-o conferință comună cu omologul turc.

El a reiterat că există din partea României "susținerea absolută și necondiționată" pentru procesul de integrare a Turciei în UE.

Premierul turc a subliniat și el că România sprijină țara sa "în mod puternic și necondiționat" în procesul de aderare la UE.

Erdogan a mai ținut să menționeze că anul acesta se sărbătoresc 135 de ani de la stabilirea relațiilor dintre cele două țări.  

×
Subiecte în articol: ponta turcia recep erdogan